Lisa Stromme citáty

anglická

Citáty (12)

Co zmůžou slova? - Thomas, Dívka s jahodami (str. 151)


Hlas, který zní jasněji než jakýkoli jiný. Který nás ovládá a pohání v naší honbě za klidem. Nebo za šílenstvím. - Johanne, Dívka s jahodami (str. 164)


Chtěla jsem svobodu, která prýštila z Munchovy zahrady. Chtěla jsem ji okusit, byť byla poskvrněná. - Johanne, Dívka s jahodami (str. 129)


Můj otec říkával, že existuje spousta způsobů, jak vstoupit do lesa. Můžete do něj vběhnout s dychtivým očekáváním, nikdy netušíce, jaké objevy učiníte; dalo se do něj vkročit, povídat si a smát se s přáteli, být hluší k jemným zvukům, které vás obklopují; dalo se do něj pomalu vklouznout ruku v ruce s milencem, společně hledajíce útočiště a chvilku jen pro sebe; dalo se do něj připlížit po špičkách, v tichosti, všímat si samotného dechu přírody, rozmlouvat s ním skrz magické a nepochopitelné propojení. - Johanne, Dívka s jahodami (str. 74)


Musím následovat své srdce. Co jiného zbývá? Když nebudeme následovat srdce, tak co nám zbyde? - Tullik, Dívka s jahodami (str. 146-147)


Musíš jít za svým srdcem, Johanne, a vyloučit všechno ostatní. - Tullik, Dívka s jahodami (str. 147)


Nálady se mění. Myšlenky se mění, pokračoval. Vnější i vnitřní svět jsou propojené. Naše okolí se mění podle našich vnitřních pocitů. - Munch, Dívka s jahodami (str. 92)


Používá alkohol, aby obrousil hrany. Hrany čeho? Života, odpověděla prostě. -Tullik a Johanne, Dívka s jahodami (str. 101)


Táhne mne to k ohni. Ke zdroji života. Do středu duše, kde je vše propojeno, vše je jedním. Veškeré barvy jsou barvou lásky. - Johanne, Dívka s jahodami (str. 161)


V náručí té atmosféry jsme nebyly dvě oddělené osoby, ale dva přírodní elementy, komunikující skrze pocity, které nepotřebovaly slov. - Johanne, Dívka s jahodami (str. 185)


V tom tichu byl méně záhadný a já mu začínala rozumět, tak jako poupě pochopí, jak má vykvést. - Johanne, Dívka s jahodami (str. 185)


Všichni trefíme zpátky. Oči měl temné a hlas slabý jako cvrlikání drozda. To cesta kupředu je méně jasná. - Munch, Dívka s jahodami (str. 187)