Kateřina Petrusová citáty

česká, 1982

Citáty (23)

"Jen když mi konečně řekneš, jak se jmenuješ. A začneš mi tykat." Podrážděně jsem mlaskla a obrátila oči k větvím ořešáku. Prudil jeden! "Fajn," zahučela jsem. "A na matrice to prošlo?" zeptal se. (S hlavou v pejru)


"Připadám si s tebou jako puberťačka," vyčítala jsem mu, když jsem se oblékala na posezení s bratrem a on pobaveně přehraboval moje pokusy o tagliatelle. "Chvíli mám pocit, že při pohledu na tebe začnu slintat, a pár hodin na to bych tě nejradši praštila." - "To je v pořádku," usmál se. "Jsem na tom úplně stejně." - "Cože?" vyjekla jsem. "Ty? Mě? Praštit? Surovče!" - "Nech toho, nebo ti naplácám tagliatellema!" vyhrožoval rozchechtaně. "A těmahle by to bolelo!" - "Ty jsi hnusák!" (Nebezpečná láska)


"Vy jste magor." "Pavel," mrkl na mě. "To se nevylučuje," ucedila jsem. (S hlavou v pejru)


„Ahoj,“ řekl chraptivě, když byl na dosah ruky. Došlo mi, že taky slzím. Pak jsem natáhla ruku a dotkla se jeho tváře. Nerozplynul se. Zavřela jsem oči. „Paige? Je ti dobře?“ zeptal se starostlivě. Něco se ve mně zlomilo a vybuchlo a já oči zase otevřela. Všechno jsem viděla jasně a přesně. Napřáhla jsem se a dala mu ránu pěstí přímo do nosu. „Jo!“ zařval radostně Johnny. (Nebezpečná láska)


„Jo, on řekl sedni a čekej. Na to se mu můžu zvysoka...“ „Nemluv před dítětem sprostě,“ přerušila mě. „Je v břiše!“ Protočila jsem oči a snažila se nezačít na Kačenu ječet. „Ale všechno slyší. A když budeš mluvit sprostě...“ „Tak co? Narodí se a řekne prdel? Pochybuju. Zas tak geniální dítě mít nebudu.“ (S hlavou v pejru)


„Pojmenovala psa po mně,“ oznámil mu. „Budou na psa volat Roberte?“ divil se Johnny. „Ne. Hyde.“ Musel přiznat, že mu to udělalo radost.


„Psychologové jsou divní. A nechutní.“ Řekla ta, co má za manžela patologa. (S hlavou v pejru)


„Vůbec nevypadáš jako velryba. Maximálně jako kapustňák.“ (S hlavou v pejru)


Až budu pořádně utahaná, tak usnu. - Chceš utahat, Joan? (Nepřítel mého nepřítele)


Co říct matce holky, kterou si představujete hodně často hodně nahou v hodně různých pozicích? Zakázaná přitažlivost


Je hřích lhát člověku, který mě učil lhát? Myslím, že ne. Nepřítel mého nepřítele


Je lepší počítat s tím nejhorším, protože pak to může dopadnout buď přesně podle tvých představ, nebo líp. (Nepřítel mého nepřítele)


Jestli sis nevšiml, že se mi to líbilo, tak jsi fakt pako. A jestli jsi čekal, že teď budu spokojená, usměvavá a úplně v pohodě, tak jsi... (Nepřítel mého nepřítele)


Karla právě asi vyvrcholila. Nebo uviděla pavouka, těžko říct, znělo to fakt stejně. (S hlavou v pejru)


Měla jsem chuť mu ten jeho pobavený úsměv poupravit. Třeba pánvičkou. (S hlavou v pejru)


Netušil jsem, co budu dělat. Měl jsem pocit, že s ní nemůžu zůstat v jedné místnosti. V jednom bytě. Začínal jsem si připadat jako lev v kleci a bylo mi jasné, že ona je na tom už pár dní úplně stejně. Jestli tu budeme muset být ještě nějakou dobu zmrzačíme se navzájem. Nebo jí nedovolím vylézt z postele. (Nepřítel mého nepřítele)


Netušil jsem, kdy se ta holka rozhodla mě zabít, ale její styl mučení byl zasraně účinnej. Zakázaná přitažlivost


Pokud jde o rodinu, všechno ostatní přestává být důležité. Nepřítel mého nepřítele


Proč spí strejda v naší posteli? - Ehm, (udělal jsem zaskočeně a v panice se podíval na Jo.) To je proto, že... (otevřela oči a vypadala, že čeká, co na to řeknu. A já neměl nejmenší ponětí, co se v takovéhle situaci říká. Protože jinde nebylo místo. Protože se maminka v noci sama bála? Protože jsem se v noci sám bál? Do prdele...) - Máš maminku rád? (zeptala se Amy a přísahám, že zněla dospěleji. Dívala se tak. Polkl jsem a odpověděl: Mám. (Nepřítel mého nepřítele)


Spadl jsem ti z nebe jsem anděl. Na veřejnosti anděl, v posteli ďábel. Jsem prostě dokonalej! Že jo? Nebezpečná láska


Stůj tady a nikoho sem nepouštěj. Nenech se podplatit ani přemluvit. Klidně je i zmlať, kdyby se snažili tady začít stavět stan. Hned jsem zpátky. (Kopřiva, Pekáč buchet)


Takže víme, že nic nevíme (Zakázaná přitažlivost)


Ten, kdo přišel s tvrzením, že oči jsou okno do duše, měl pravdu (Nebezpečná láska)