Gayle Forman citáty

americká, 1970

Citáty (39)

-Já se tak nějak s láskou k hudbě rozešel. -Kvůli mně? -Kvůli životu...


-Proč jsi se už nikdy neozvala? -Protože jsem tě nenáviděla. -Nenáviděla? A proč? -Protože jsi mě přiměl, abych zůstala. Zemřít by bylo snadnější.


... jestli se tohle stává normálním lidem, jakou naději pak máme my ostatní? - Byla jsem tu


"...i věci, které nenávidíte, můžete dělat dobře." - Byla jsem tu


"Kdo říká, že dýchám hudbou? A kdo říká, že vůbec dýchám?"


„Ale vážně, jak se člověk zbaví trémy?“ Taťka se nepřestával usmívat, ale zvážněl, protože zpomalil řeč. „Té se nezbavíš. Prostě se jí prokoušeš.“ (Zůstaň se mnou / Jestli zůstanu)


„Kdybys mě nepotřebovala nenávidět, žádná Bryn by nikdy nebyla.” Kam jsi odešla


„Nedokážu si představit, jaký by to bylo, kdyby mi dělala společnici v mojí hlavě - jakou by mi to přinášelo útěchu.” Kam jsi odešla


„Niekedy urobíš životné rozhodnutie, a niekedy sa život rozhodne za teba.“ (Zostaň so mnou)


„Potřebovala jsem někoho nenávidět a ty jsi ten, koho nejvíc miluju, takže volba padla na tebe.”


„Tohle jsi ty, kterou mám rád. Rozhodně ses oblékla víc sexy a jsi blond, ale to je jediný rozdíl. Ty jsi dnes večer stejná ty, kterou jsem miloval včera a kterou budu milovat zítra.“


„Uspořádáme mejdan jako za starých časů.“ „Když se po zemi potulovali dinosauři?“ zeptal se Teddy. „Přesně tak,“ řekl taťka. „Když se po zemi potulovali dinosauři a tvá mamka a já jsme byli mladí.“ (Zůstaň se mnou / Jestli zůstanu)


A co když to není hudba, co miluješ?


A při tom rozjímání si vzpomenu, co říkala sestra. Hlavní je tu ona. A najednou chápu, na co se vlastně děda babičky ptal. On tu sestru také slyšel. Pochopil to dřív než já. Jestli zůstanu. Jestli budu žít. Je to na mně. Celá tahle záležitost s lékařsky navozenými kómaty jsou jen takové doktorské řeči. Na lékařích nezáleží. Nezáleží ani na Bohu; i kdyby existoval, teď tu není. Záleží na mně.


Ben McCallister v sobě vždycky měl něco, díky čemu se svět zdál lepší. Možná právě proto jsem ho nenáviděla. Protože jsem nečekala, že svět může být lepší. A rozhodně ne s ním. - Byla jsem tu


Čo to bolo? Kam kráčam? A čo ma tam čaká? Je to tma, ktorá ma ľaká. Tam žiaria len tvoje oči Bolo to tak dávno... Včera uprostred noci. Čo to bolo? Aký to bol zvuk? To iba môj život Spôsobil ten hluk. Keď sa obzriem späť, Mám len márny pocit. Bolo to tak dávno... Včera uprostred noci. Dnes odchádzam, O chvíľu som preč... Myslím, že to zbadáš, Možno stratíš reč. Na výber už nemám, Musím utiecť z boja. Tak som sa rozhodol už dávno, Láska moja. (Zostaň so mnou)


Den může mít jen čtyřiadvacet hodin, ale přežít ho člověku někdy připadá stejně nemožný jako zdolat Everest.


Jak by někdy mohlo být v pořádku všechno?


Jeho rty na jejích. Jeho dech v jejích plicích. Nathaniel konečně dýchá. Zaboří jí prsty do vlasů. Její prsty mu sevřou boky. Nathaniel konečně cítí. Jeho jazyk na jejím krku. Jeho rty na jejím hrdle. Nathanielovi se vrátila chuť. Jeho sténání v jejích uších. Její vzdechy v jeho uších. Nathaniel konečně slyší. Jeho otevřené oči. Její otevřené oči. Nathaniel konečně vidí. A zatímco líbá Freyu a Freya líbá Nathaniela, všechny jeho části, které považoval za mrtvé, které si myslel, že už si nezaslouží existovat, se probouzejí. Jeden polibek. Nathaniel opět žije.


Jsou lidé od přírody dobří a pak se z nich třeba kvůli rasismu stanou lidé špatní, nebo jsme od přírody špatní a dá nám hodně práce, abychom takoví nebyli?


Kdyby mi někdo řekl, že se můžu vrátit zpátky a zrušit svoje narození, myslím, že bych to udělala. Je tohle totéž jako chtít umřít? A jestli ano, co to znamená?


Když bude posmrtný život otrava, zabij se znovu.


Když člověk něco myslí vážně, je zticha. - Byla jsem tu


Lidé věří tomu, čemu chtějí věřit.


Live For Love.


Mám strach, co se stane, až hudba skončí.


Nechce umřít. Jen už nedokáže být dál sám.


Pobaveně zjišťuju, že jakmile jednou začnete předstírat, uvědomíte si, jak moc něco předstírají i všichni ostatní. - Byla jsem tu


Představte si, že zanikne opravdové Slunce. Možná by na Zemi zůstal život, ale chtěli byste tu žít? - Byla jsem tu


Přestat není těžký. Problém je dospět k rozhodnutí. Jakmile provedeš tenhle duševní krok, zbývající je jednoduchý.