Emanuele Andrea Ridi

italská, 1974

Populární knihy

/ všech 5 knih

Nové komentáře u autorových knih

S Italem v kuchyni II. S Italem v kuchyni II.

Přiznám se, že mě tyto recepty moc nezaujaly.
MíšaS.


S Italem v kuchyni III S Italem v kuchyni III

Super kuchařka, hlavně informace o různých druzích těstovin se hodí a předmluvy ke každé kapitole rozdělené dle jednotlivých chodů dávají čtenáři neseznámeného s italskou kuchyní lepší vhled do celkové jižanské stolovací kultury :) Grafika je taky silně slinotvorná a docela často s mi stává, že si jen tak listuju, když něco jím :D... celý text
Bruka


Pasta e Basta Pasta e Basta

Tato Emanuelova kniha nadchne jednoduchostí přípravy chutných a zdravých jídel. Když ji čtete, tak jako kdyby Emanuel vařil právě s Vámi. Kniha pro všechny, kteří chtějí vařit jednoduše a zdravě.... celý text
Bufik



S Italem v kuchyni II. S Italem v kuchyni II.

K Emanuelu Ridimu mám pouze jednu připomínku. Přestože chápu, že se jedná o nutnou součást mediálního obrazu mluvit stylem "Já jsem Ítal a mam bábičku z Itália, co mě účila všechny tyto récepty.", mně to poněkud vadí, neboť z jeho vyjadřování je vidět, že češtinu dokonale ovládá. Kolikrát překvapí složitějšími větnými konstrukcemi a má velkou slovní zásobu (nemyslím tím na cizince, beru ho a popisuji jako Čecha). Naštěstí se to stírá v psané podobě, a tak nic nebrání vyzkoušet si na přípravu relativně jednoduché italské pokrmy, jejíchž hlavním tajemstvím úspěchu jsou čerstvé suroviny. Pak i čerstvý chleba s domácím bazalkovým pestem chutná jako delikatesa. P.S. No dobrá, uznávám, chybí mi, jak v jedné epizodě mluví o chytání "kakny", to kniha nenabídne.... celý text
Peleus