Skleněný trůn přehled

Skleněný trůn
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235352/bmid_skleneny-trun-rl8-235352.jpg 4 4587 4587

V temných a špinavých solných dolech Endovieru si doživotní trest odpykává osmnáctiletá dívka. Celaena je od dětství trénovaná k jednomu jedinému úkolu – stát se tím nejlepším zabijákem na světě, rychlým, tichým, neodhalitelným a všehoschopným. Ale udělala chybu. Nechala se chytit. Korunní princ jí nabídne poslední šanci: Svobodu výměnou za velkou oběť. Musí ho reprezentovat v turnaji, kde se proti sobě postaví 24 šampionů, těch nejlepších vrahů a zlodějů z celé země. Bude to boj na život a na smrt. Pokud zvítězí, bude volná. Ovšem její soupeři umírají nejen při soubojích, ale i za tajemných okolností – Celaena teď o svůj život bojuje nejen s nimi, ale i s něčím tajemným a děsivým, co se skrývá v pozadí.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Throne of Glass , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skleněný trůn. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (896)

Nikei
předevčírem 5 z 5

Za mě je to super fantasy, vtáhlo mě to rychle do děje. Autorka opět nezklamala.

Roux
28.05.2024 3 z 5

(SPOILER) Celaene je trošku zvláštní postava, protože se v ní opět perou dvě naprosto neslučitelné osobnosti. Chladnokrevný nájemný vrah (tedy tak nám je prezentována ačkoliv vůbec nevíme čím si zasloužila titul nejlepšího nájemného vraha) a holka s princeznovským chováním, která hledí především na to, jaké šaty si vezme a jestli jí to sluší. Navíc to co všechno ona stihla během deseti let, to by někteří nestihli za celý život. Když si to spočítáme, tak se zvládla vytrénovat na nejlepšího zabijáka a zároveň jím být, naučila se hrát na klavír jako samotný Bůh a vydržet rok v dolech, kde ostatní umírají do měsíce.

Dle anotace jsem čekala, že příběh bude více zaměřený na turnaj, díky kterému hlavní hrdinka je tam kde je. Místo toho bloumá po sklepení hradu, jako zázrakem ji nikdy nikdo nepřistihne, stihne si naklonit jak korunního prince, tak kapitána stráže. Vzhledem k tomu, že série má dalších šest nebo kolik knih asi nikdo nepředpokládá, že by prohrála.

Nejvíce se mi líbila princezna Nehemia. Za mě moc hezky napsaná postava. a očividně chytřejší, než ty ostatní popsané v knize. Jsem zvědavá co se o ní dozvím v dalším díle :)

Ale celkově vzato se kniha dala číst, četla se rychle, splnila přesně ten účel, který pro mě splnit měla.


Holubka
23.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Tak tahle Celaena mě bavila víc než ta v povídkách. Jsem ráda že v dolech nenechala svoji drzost. Určitě zde působila vyspěleji a ne jako rozmazlený fracek. Mám jen hrůzu z toho co si pro ni král připravil.
Kdo mě dále zaujal byl Chaol. Hrozně mě bavil jeho vývoj vztahu k Celaeně. Jeho uvědomění že kapitán stráží věří vražedkyni mě pobavilo. Za to Dorian mi přišel jako by byl pouze fascinován novou hračkou, ale na konci bylo vidět, že by chtěl dokázat víc. Tak jsem na něj zvědavá dál v příběhu.
Jsem ráda že jsem si Krvavé ostří přečetla před prvním dílem. Celaena se tady o pár věcech zmiňuje a je fajn vědět co přesně myslí a co se odehrálo.

všechny komentáře

Související novinky (6)

Palmknihy: Až 70% slevy a soutěž

17.10.2022


Knižní novinky (40. týden)

29.09.2019


Knižní novinky (39. týden)

22.09.2019

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (4)

Není oddaná nikomu, jen sama sobě, a pokud ti bude moct probodnout srdce, nezaváhá. (O Celaeně)


Sraz je k zemi zbraní Eyllwe. Ať dřevo lesů Eyllwe zvítězí nad ocelí Adarlanu. Ať se královým bojovníkem stane člověk, který chápe utrpení nevinných. (Nehemia)


Pokojne prežijem aj sama, aspoň kým budem mať čo čítať.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Skleněný trůn v seznamech

v Právě čtených102x
v Přečtených6 496x
ve Čtenářské výzvě693x
v Doporučených806x
v Knihotéce1 499x
v Chystám se číst1 517x
v Chci si koupit486x
v dalších seznamech46x