Na západní frontě klid přehled

Na západní frontě klid
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526332/bmid_na-zapadni-fronte-klid-6553a1d279912.jpg 5 8793 8793

Slavný román německého autora je jedním z nejlepších děl světové literatury, líčících hrůzy a tragické lidské osudy během první světové války.Autor nezamýšlel napsat ani své osobní vyznání, ani obžalobu některé z válčících stran. Je to svědectví o generaci, která byla touto válkou narušena a zničena, ať už fyzicky či morálně. Svědčí o kamarádství prostých vojáků, o touze po životě u těch, kteří museli zemřít, o výčitkách svědomí a duševní trýzni ostatních, kteří válečné šílenství přežili.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Euromedia
Originální název:

Im Westen nichts Neues , 1928


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na západní frontě klid. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (907)

_wejunkaa_
21.05.2024 4 z 5

Příběh odehrávající se v knize pro mě byl celkem emočně náročný. Rozhodně některé části byly nezapomenutelné. Člověk vůbec nechápe, co se vojákům na frontě může odehrávat v hlavě. Nechci tady nic prozradit z příběhu, ale myslím, že velmi silný a emotivní zážitek to dá každému. Děj je promyšlený od začátku knihy až po konec. Knize dávám 4 z 5 hvězd. Jeden bod dolů proto, že mi u knihy chyběl ten “wow efekt. Což ovšem rozhodně neznamená, že dílo není povedené.

martin_aston
21.05.2024 5 z 5

Drsný a farbistý opis zákopovej vojny. Autorovi sa veľmi dobre podarilo opísať hrôzu, ktorú znamenala 1. svetová, a tú obrovskú čiernu dieru, ktorú vypálila do duší mladých chlapcov, ktorí v nej bojovali. A to všetko veľmi čítavým štýlom. Kto sa chce dozvedieť viac o WW1, toto je veľmi dobrá kniha.


MartinaCh27
28.04.2024 3 z 5

Kniha je klasickým literárním dílem, které nevyhýbá se detailnímu vyobrazení hrůz války. Přes svou silnou atmosféru a působivé vyprávění mi však některé pasáže přišly zdlouhavé, což snížilo mé celkové hodnocení na tři hvězdy z pěti.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)

09.10.2022


Citáty z knihy (3)

Tohle umíme: mastit karty, nadávat a válčit. Není toho moc na dvacet let - je toho příliš na dvacet let.


To, co píší v novinách o zlatém humoru vojáků, kteří pořádají taneční večírky, sotva se vrátili z bubnové palby, jsou vyloženě kecy. Neděláme to proto, že bychom byli tak veselí; bavíme se, protože jinak bychom chcípli.


Mne pripomína front strašidelný vír. Aj keď je človek ešte ďaleko od jeho centra, v pokojnej tíšine, cíti už jeho saciu silu, čo ho pomaly, neodvratne, bez veľkého odporu priťahuje.


Ocenění knihy (1)

2019 - Kniha roku - Čtení tě mění (Audiokniha roku)


Kniha Na západní frontě klid v seznamech

v Právě čtených97x
v Přečtených14 812x
ve Čtenářské výzvě1 606x
v Doporučených1 018x
v Knihotéce1 810x
v Chystám se číst1 133x
v Chci si koupit257x
v dalších seznamech76x