Píseň plačky přehled

Píseň plačky
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282255/mid_pisen-placky-cxX-282255.jpg 4 40 40

Loutkář série

< 3. díl

Göttingen, anno 1786. Do města přicházejí krásná plačka Alena s manželem Juliem. Julius chce po desetiletích dokončit studium medicíny, aby s konečnou platností překonal staré bezpráví, kdy byl nespravedlivě a potupně vyhozen z univerzity. Avšak i jeho současné studium stojí pod neblahou hvězdou a Alena musí za Julia bojovat jako lvice. Za pravdu a spravedlnost… Závěrečná část trilogie. Předchozí díly: Loutkář a Loutkářova hra... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Das Lied der Klagefrau , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Píseň plačky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Adapa
28.11.2021 3 z 5

(SPOILER) Poslední díl trilogie právě dočten a jsem za to rád. Třetí díl se mi moc nelíbil, jsem rád, že autor již další nenapsal. Zcela souhlasím s komentářem Sarah01. Dějová linie se studiem a léčením je zajímavá, ostatní je moc překombinované. Postavy se chaoticky objevují a zase mizí.
Loutkář, krátce po padesátce, se v tomto díle rozhodne dokončit svá studia. Vydává se do na univerzitu mezi mladé studenty. Přivydělává si břichomluvectvím, je pro smích mladým společníkům. Se svou láskou Alenou jsou manželé, mění si příjmení, aby ukryl svůj židovský původ.
A do toho vstupuje spousta zbytečných odboček – dívka převlékající se za studenta, citáty z dizertační práce, plačka Alena od manžela odchází a zase se vrací, zatímco na spoustě nudných stran brečí na cizím pohřbu. Do toho tajemné vraždy, kdy pachatel je najednou úhlavní nepřítel, který koná naprosto nelogicky.
Kdybych měl znovu někdy číst celou trilogii, asi bych zůstal jen u prvního dílu.

moudivlacek
20.10.2021 4 z 5

Dočteno, velice zajímavé - zas jsem se dozvěděla něco o životě tehdejších studentech, jejich životě i pravidlech studia na univerzitě. Julius mi trochu v určité chvíli připomněl hrdinu Vita. A to jak v lékařských poznatcích a touze vyléčit vše, tak i problémy se ženami.
Vraha jsem odhalila téměř až před koncem, o to víc jsem byla napnuta, jak vše skončí.
Příběh byl podán čtivě a dokážu si představit, že plno věcí se stalo či mohlo stát.
Alena mne zde překvapila, že tak mladá stála při Juliovi, i když on neměl ponětí, jaká bude jejich společná budoucnost a co jim vše přinese.


Sarah01
12.10.2019 3 z 5

Tak celá trilogie nakonec dočtena. Zajímavá mi snad připadala jen ta linie z nemocnice o různých pacientech a jejich léčení, jinak celkově ta detektivní zápletka byla velice zvláštní, vrahem byl člověk, který vlastně od počátku nebyl v knize vůbec přítomen. S odstupem času tedy hodnotím jako nejlepší určitě první díl, ale znovu se k této trilogii určitě nevrátím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Píseň plačky v seznamech

v Přečtených54x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit6x