Loutkář přehled

Loutkář
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206517/bmid_loutkar-1u8-206517.jpg 4 103 103

Loutkář série

1. díl >

Braniborská marka v roce 1782 Jako každý rok se břichomluvec Julius Klingenthal vydává do městečka Steinfurth – spolu se svými loutkami, které pro něj znamenají mnohem víc než pouhé neživé figury. Na cestě se setká s tajuplnou Alenou, jež si vydělává na živobytí jako „plačka“ – a Julius je jí okouzlen. A pak dojde k záhadné vraždě, po níž následují další…... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Der Puppenkönig , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Loutkář. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

hankapimi
10.06.2022 2 z 5

Od pana Serna se mi líbil Ranhojič, který vede na celé čáře. Líbil se mi i Medikus Heidelbergu a Doktorka z Boloně. Pak jsem zkusila Potulného apatykáře, se kterým jsem se v jedné třetině rozloučila a zkusila jsem Loutkáře. Toho jsem z povinnosti přečetla do konce, ale další díly číst nebudu. Nehodlám se trápit, když je na světě tolik krásných a zajímavých knih. Nebyl to můj šálek čaje...

Adapa
14.11.2021 4 z 5

Nevěděl jsem, co od knížky čekat. A hned v úvodu jsem udělal obrovskou chybu, která mi zkazila požitek ze čtení. Přečetl jsem si anotaci na obálce, prolistoval knížku, podíval jsem se na konec, zda tam není rejstřík apod., našel jsem tam poznámku autora, přelétl ji očima a hned v první větě poznámky, jsem zjistil, kdo je pachatelem všech vražd. Takže kouzlo pátrání se mi vytratilo.

Knížka mě do sebe vtáhla. Jednoduché čtení, napínavý děj, zajímavé prostředí. Jen mi nesedlo to neustále rozmlouvání Loutkáře se svými loutkami.

Nějak jsem se ale nedokázal sžít s postavami. Přišly mi nějak odtažité, zvláštní. Hlavní postava se někdy chová jak dvacetiletý klučina, přitom mu táhne na padesátku – a to v 18. století už musel být přeci jen větší věk.

Příjemné bylo propojení židovství k jednotlivým postavám. Dodalo to tomu zvláštní atmosféru.

Dočteno a sahám po dalším díle. Jen se už nebudu dívat na poslední strany, ať nepřijdu zase o pointu.


moudivlacek
21.07.2021 4 z 5

Ta kniha není vůbec špatná. I když se mi zatím asi víc líbila série s ranhojičem Vitem, tohle je zase trochu z jiného soudku. Největší problém pro mnoho čtenářů může být asi to, že hlavní hrdina mluví se svými loutkami, a občas jsem tak přemýšlela, jestli slova jsou za loutku nebo skutečného člověka. Ale jinak je příběh zajímavý a odpovídá té době. Loutkář je Žid a snaží se objevit skutečného vraha, protože na vlastní kůži pozná, jak rychle by mohl přijít o život. Pro střídající se úředníky je totiž prioritou dostat vraha - jakéhokoliv.
Bylo to poučné a nakonec vůbec ne špatné. Určitě se pustím do dalšího dílu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Loutkář v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených138x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených11x
v Knihotéce118x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x