Aréna smrti přehled

Aréna smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34595/mid_arena-smrti-3CF-34595.jpg 5 6559 6559

Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hladové hry začínají… Dokázali byste přežít v divočině, když se všichni snaží o to, abyste nespatřili další úsvit? V troskách země, kdysi známé jako Severní Amerika, se rozkládá Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou a udržuje si jejich poslušnost tím, že je nutí, aby každý rok vysílaly jednoho chlapce a jednu dívku ve věku mezi dvanácti a osmnácti lety jako účastníky Hladových her – boje na život a na smrt živě přenášeného televizí. Šestnáctiletá Katniss Everdeenová, která bydlí sama se svou matkou a mladší sestrou, považuje účast ve hrách za rozsudek smrti, když se nabízí jako dobrovolnice, aby nahradila svou sestru, jejíž jméno bylo vylosováno pro letošní ročník. Katniss se ale už v minulosti ocitla na pokraji smrti – a je odbornicí na přežití. Aniž by chtěla, stává se soutěžící. Má-li však vyhrát, musí učinit řadu rozhodnutí, která staví přežití proti lidskosti a život proti lásce. Uznávaná spisovatelka Suzanne Collinsová, autorka Underworld Chronicles z žebříčku bestsellerů New York Times, představuje napínavé i filozofické, dobrodružné i romantické dílo zasazené do budoucnosti se zneklidňujícími paralelami k naší současnosti.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Hunger Games , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Aréna smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (890)

Jajinka713
29.05.2024 5 z 5

Do Hunger Game jsem šla až po tom, co jsem viděla mnohokrát film ( když jsem byla mladší a ještě nevěděla, že je to knížka ), ale i tak jsem si to mnohonásobně užila. Musím uznat, že knížka je prostě o hodně lepší, i když filmy taky miluju. Bohužel jsem věděla, co se bude dít, takže jsem nebyla nijak překvapená, což mě opravdu mrzí.

Hlavní postavy jsem si samozřejmě hned oblíbila, ale představovala jsem si je jako herce z filmu, kupodivu zjišťuji , že podoby jsou vcelku přesné. Téhle knížce nejde ani nic vytknout, prostě mě nic nenapadá, je to master piece a nedivím se, že má filmové zpracování.

Hned se vrhám na další díl, protože vím, že bude skvělý. A hlavně si na konci měsíce chceme s kamarádkou dát filmový maraton celého Hunger Games i s Baladou, takže se už nemůžu dočkat.

Mimochodem všechny filmy dohromady jsou dlouhý 11 hodin a 47 minut ;)

Durancie
20.05.2024 4 z 5

Jako první jsem četla Baladu o ptácích a hadech. Tedy už jsem měla ponětí, co mě čeká a z čeho to vzešlo. Jsme nyní o několik desetiletí později, probíhají už sedmdesáté čtvrté hladové hry. Dvanáctý kraj, na který je v této sérii opět upřena hlavní pozornost, vyslal do Kapitolu lovkyni Katniss a pekaře Peetu. Moderní doba zformovala celý průběh her tak, že se z původní jednodenní řeže stala zákopová válka na několik týdnů, doplněná o uměle vyvolané výkyvy počasí a zmutované padlé splátce. Vítězem může být pouze jeden. Nebo ne?
Knihu jsem dlouho odkládala, a nyní jsem ráda, že jsem se k ní dokopala. Příběh je příjemně neklišoidní, Katniss a Peeta jsou sympatická reálně působící dvojice, a otevřený konec mě nalákal na pokračování. Zajímá mě, jak to dopadne.


Teddy2023
19.05.2024 4 z 5

Arena smrti je jedna z knížek, kterou jsem četla, viděla a nyní doposlouchala jako audioknihu. Paráda, že ji mám opět v knihovničce :)

Tištěnou verzi jsem četla už před dlouhou dobu a hodně podrobnosti jsem zapomněla. Díky audioknize jsem si všechno osvěžila.

Tereza Bebarová namluvila samotné dílo bezchybně a vystihla myšlenkové pochody naší hlavní hrdinky.

Láska, boj o přežití, rivalita, přátelství , rizika...to zde najdete.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (34. týden)

18.08.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2010 - Deutscher Jugendliteraturpreis (Preis der Jugendjury (Cena poroty))


Kniha Aréna smrti v seznamech

v Právě čtených57x
v Přečtených10 010x
ve Čtenářské výzvě770x
v Doporučených1 009x
v Knihotéce1 629x
v Chystám se číst871x
v Chci si koupit243x
v dalších seznamech53x