Renike Renike komentáře u knih

☰ menu

Srdce nemá vrásky Srdce nemá vrásky Blanka Malá

Druhý díl ze života Blanky jsem netrpěnlivě čekala a hned i v předprodeji koupila. Nezklamala - knihu jsem přečetla jedním dechem. Vyborné recepty, z které jsem již 2 vyzkoušela. Dozvědět něco u vyrobě olivového oleje byl bonus. Autorka je bezprostrední, spontanní a moc milá. Být s ní v kontaktu mě moc těší, člověk pak dozví něco i víc. Agotino je sympoš a skvělý člověk, moc jim fandím...jen ta "tchyně"...:)

30.05.2024 5 z 5


Příběh Tobyho Příběh Tobyho W. Bruce Cameron

Nyní již 6.kniha z dětské série Psí poslání - jejich dobrodružství máme k přečtení. Tentokrát malý bígl Toby má nádherné životní poslání. Vrele doporučuji, krásný příběh nejen pro děti.

30.05.2024 5 z 5


Nebe nad Maralal Nebe nad Maralal Christina Hachfeld-Tapukai

Tahle kniha popisuje další etapu života Christiny v Keni. Mě se líbila stejně jako první díl. V obráceném pořadí číst ty dvě knihy bych nedoporučovala. Odlišná kultura, úplně jiné priority, jiná mentalita a totalně jiný život - jen těžko to my, Evropané dokážeme plno pochopit.

30.05.2024 5 z 5


Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

I tahle další kniha ze série se mi líbila. První půlka mě hodně chytla, protože letošní dovolenou plánuji na stejném pobřeží. Druhá půlka, nebo spíš poslední čtvrtina knihy, už byla hodně sladká, ale u těch knih vlastně je to povinnost :) Bylo to moc hezké, hodnotím kladně.

30.05.2024 5 z 5


Spartakus a jeho chrabří gladiátoři Spartakus a jeho chrabří gladiátoři Toby Brown

Povedená série. Tentokrát jsme se dozvěděli hodně o Spartakovi. Libí se mi grafická úprava a styl psaní u každé knihy série. Tehdy život nebyl žádná růžová zahrada.

23.05.2024 5 z 5


Deník holky z lékárny 2 Deník holky z lékárny 2 Martina Lachnittová

Vůbec ale vůbec jsem nevěděla, že Deník bude mít pokračování. Když jsem uviděla, hned jsem koupila. Měla jsem stejně velkou radost jako čtenářka Jane2016. Kniha byla úžasná, stejně jako 1. díl. Já se u té knihy tolik nasmála! Zábavná, vtipná a tak realistická. I jako lékařka jsem moc ráda za takové knihy. Těším se na další díl, pokud bude :)

22.05.2024 5 z 5


Menu pro vysoké podpatky Menu pro vysoké podpatky Jennifer Joyce

Knihu jsem si vypůjčila z knihovny ani ne kvůli receptům, ale kvůli nádherné ilustraci Megan Hess. Skvělá práce a ještě lepší recepty.

21.05.2024 4 z 5


Ikony Ikony Megan Hess

Kniha je fantastická, tentokrát italská móda a úžasná ilustrace.

21.05.2024 5 z 5


Elegance Elegance Megan Hess

Krásná ilustrace a k tomu francouzská móda, nádhera.

21.05.2024 5 z 5


Drazí zesnulí - Kleopatra a její kobra Drazí zesnulí - Kleopatra a její kobra Margaret Simpson

I jako dospělá se z těch knih učím. Pecka celá série.

21.05.2024 5 z 5


Madla a Ťap Madla a Ťap Václav Chaloupek

"- Ať mi nikdo neříká, že zvířata nemají rozum.
- Ale to víš, že mají rozum! Taky cit a paměť. Dohromady se tomu říká duše."

19.05.2024 5 z 5


Tutanchamón a jeho hrobka plná pokladov Tutanchamón a jeho hrobka plná pokladov Michael Cox

Knížka nejen pro děti, kde něco užitečného dozvíme a i zasmějeme. Styl vyprávění těch knížek ze série Drazí zesnulí mě hodně baví.

18.05.2024 5 z 5


Kouzelný pelíšek Kouzelný pelíšek Zuzana Pospíšilová

Milá kouzelná pohádka, přesně takového mopsího starouška mám doma. Knížka se mi moc líbila, postavy byly skvělé a symtatické.

17.05.2024 5 z 5


Mops sobem Mops sobem Bella Swift

Mopsí holka Peggy tentokrát chtěla rozveselit rodinu před Vánocemi a proto se vydala hledat Santu, jenže se stratila..ale nakonec vše dobře dopadlo :)

17.05.2024 5 z 5


Vezmi si mé srdce Vezmi si mé srdce Kasie West

Kdyby ne útulek a Bean, dala bych asi o jednu hvězdičku méně. Občas ještě young adult přečtu, ale už asi to dělat nebudu. Jednoduchá, sice milá, ale pro mě nic extra ta kniha nedala.

09.05.2024 3 z 5


Léto na Santorini Léto na Santorini Sandy Barker

Nebylo to tak špatné, jak jsem si na začátku knihy myslela. Zdálo se mi, že knihu píše puberťačka, ale nakonec jsem knihu dočetla a docela i líbila. Řecko je super, řecké ostrovy ještě víc. A Santorini i Mykonos jsou nádherné. Čtení je lehké, milé, letní a nenáročné.

07.05.2024 4 z 5


Ostrov Ostrov Elin Hilderbrand

Mě se ta kniha moc líbila. Pohled na život čtyř žen - Birdie, její sestra India a dvě dospělé dcery Chess a Tate. Umím si představit měsíc na ostrově Tuckernuck - pro hrdinky knihy to byl pobyt uzdravení, spojení, uspořádání myšlenek a najít podstatu života. Příběh byl vyprávěn ze 4 pohledu a četl se jedním dechem.

04.05.2024 5 z 5


Rok v Bullerbynu Rok v Bullerbynu Gunnar Herrmann

Po přečtení knihy Rok v Římě jsem čekala podobně vtipný popis Bullerbynu a Švédska, ale jsem mírně zklamaná. Z knihy jsem akorát dozvedela o rybaření, o problémech při stěhování a dražby nemovitosti, něco málo o systému školek - a to je vše, co si z knihy pamatuji. Jo a ještě, že Bullerbyn vlastně ani neexistuje, nebo alespoň ne s tím názvem. No..Škoda.

30.04.2024 2 z 5


Putování za zvířaty Putování za zvířaty Kamila Paličková

Paní Kamila je statečná a obdivuhodná žena. Její příběhy a zkušenosti jsou sice hodně smutné ale pravdivé. Kéž by to tak nebylo! Co se odehrává v Africe víme snad všichni, že postupně zničíme svou planetu taky. Co jsme par deseti let zanedbali, zničili a zabíjeli, jen těžko vrátíme zpět. O to víc se musíme snažit a to všichni. Víc takových lidí jak je Kamila! Kniha je krásně napsaná, doporučuji.

29.04.2024 5 z 5


Moji pacienti mají čtyři nohy - Zápisky zvěrolékaře Moji pacienti mají čtyři nohy - Zápisky zvěrolékaře Duncan MacVean

Další hezké počteníčko ze života veterináře. Příběhy byly milé, ale ne tak humorné, jak jsou většinou u těch zvířecích případů od jiných autorů.

28.04.2024 4 z 5