Renike Renike komentáře u knih

☰ menu

Sama a šťastná Sama a šťastná Marie Luise Ritter

I takhle se dá žít samozřejmě, pokud autorce to vyhovuje a naplňuje. Do mého života ale tolik cestování nevejde, možná je to jen otázka priorit. Kniha se čte lehce, obálka se mi líbí.

28.03.2024 4 z 5


Všechny květy Paříže Všechny květy Paříže Sarah Jio

Ano, krásná kniha. Vyhovuje mi číst historické romány, kde se strídá současnost a minulost. Obě dějové linky mě bavily, užívala jsem si čtení. Byla tady vše - napětí, smutek, láska a válka. To je snad 1. kniha od autorky, která zabívá tajemstvím během války.

26.03.2024 5 z 5


Ranní přání Ranní přání Natascha Lusenti

Tahle kniha je prozatím jediná kniha od autorky. Jelikož kočky mám ráda, obálka a anotace mě naladila k půjčení knihy. Styl psaní byl zvláštní, chápu, že není pro každého. Příběh je hodně smutný skoro až do konce, hodně melancholický, křehký a k zamýšlení. Emilia i Nicolo byly pro mě sympatické postavy. Jsem ráda, že jsem si knihu vypůjčila a přečetla.

24.03.2024 5 z 5


Kafe a chlup Kafe a chlup Michaela Šalé

Jako milovnice koček (vlastně všech zvířat) jsem se těšila na tuhle knihu a bavila mě. Někdy jsem se smála nahlas (třeba kapitola 13 nebo zatoulaná rolnička), občas skoro brečela (Felix).
Byly to moc hezké příběhy z kočičí kavárny.

21.03.2024 5 z 5


Chirurgova dcera Chirurgova dcera Audrey Blake

První díl byl o malilinko lepší, ale i tahle kniha mě bavila. Nora byla moc šikovná a držela jsem jí palce.

20.03.2024 5 z 5


V jeho stínu V jeho stínu Audrey Blake

Výborná kniha z 19. století. Jako bývalou anestezioložku mě moc bavily objevy éteru a začátky uspávání. Fandila jsem Noře, která mi byla sympatická. Historickou beletrii mám velice ráda a kniha byla moc čtivá. Určitě přečtu i další pokračování.

17.03.2024 5 z 5


Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa

Hezká japonská knížka a knihkupectví :) Mě se příběh líbil stejně jako ta nádherná obálka. Byly v knize krásné myšlenky o životě.

14.03.2024 4 z 5


Mopslíci z ledového severu Mopslíci z ledového severu Philip Reeve

Jako majitelce mopse mě trošku vadí slovo mopslík nebo mopslíci, ale jinak příběh pro děti určitě zajímavý.

12.03.2024 5 z 5


Kouzelník ze Lhasy Kouzelník ze Lhasy David Michie

Další nádherná kniha od David Michie, i po tentokrát jsem velice spokojená. Krásný příběh s poselstvím lidstva. Doporučuju.

11.03.2024 5 z 5


Agent tichošlápek Agent tichošlápek Frauke Scheunemann

Perfektní zábavné čtení, moc mě Winston baví :). Již daleko nepatřím do věkové kategorie, pro které je série určená, ale stejně jak jezevčíková i tahle kočičí série je maximálně povedená. Jdu shánět další díl :)

10.03.2024 5 z 5


Kdyby kočky mohly mluvit Kdyby kočky mohly mluvit Romana Junková

Kdyby kočky mohly mluvit...tak v té knize mluvit umí a povídaly a povídaly :) milé kočičí příběhy

07.03.2024 5 z 5


Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Když jsem si vybrala do čtenářské výzvy tuhle knihu, nevěděla jsem co mě čeká. Takovou knihu jsem ještě nečetla - tolik citu, bolesti, smutku, paradoxu a sily v jednom příběhu. Nezapomenutelná!

05.03.2024 5 z 5


Král medvědů Král medvědů James Oliver Curwood

To bylo něco překrásného a dojemného. Statečný Muskwa a obrovský grizzly Thor mě přirostli k srdci. Film jsem neviděla, ale to můžu napravit. Doporučuji.

04.03.2024 5 z 5


Krabička vzpomínek Krabička vzpomínek Kathryn Hughes

Krásný příběh. Knihy autorky ráda čtu. Škoda, že tahle byla už moje poslední nedočtená. Snad si dočkáme i další překlady jejich dalších knih, pokud má.

04.03.2024 5 z 5


Král medvědů Král medvědů Vanessa Walder

Jak Bílá vlčice, tak i tahle kniha vás vezme za srdce. Dechberoucí příběh medvědí holčičky Lapky a gigantického grizzlyho upoutá pozornost nejen děti.

03.03.2024 5 z 5


Benátky: Město kanálů, paláců, umění, kurtizán, karnevalů a koček Benátky: Město kanálů, paláců, umění, kurtizán, karnevalů a koček Josef Kroutvor

Nečekala jsem, ale tohle se mi moc líbilo. Benátky, úžasné město, které jsem již vícekrát navštívila, uchvátí, upoutá a chcete se tam vrátit pořád a pořád.

03.03.2024 5 z 5


Hamilton válí Hamilton válí Simon Mugford

Kniha pro děti. Obsahuje důležitá fakta o Lewis, jeho rekordy, oblíbené tratě.. jeho soupeři, další legendy F1, jeho struční životopis, kariéra, životní styl, popis monopostů, s kterými se stal world champion :) Prostě vše důležité, které máte vědět o Hamiltonovi.

29.02.2024 5 z 5


Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech Maja Säfström

Super originální bezvadní kreslená knížka, hodně zajímavá fakta o různých zvířatech. Pobaví a naučí. Doporučuju každou knížku od autorky.

29.02.2024 5 z 5


Nejpodivuhodnější zvířata světa Nejpodivuhodnější zvířata světa Jana Nová

Pozoruhodná knížka, která obsahuje nespočet neobvyklých a zajímavých zvířat s pěknou barevnou ilustrací.

26.02.2024 5 z 5


Jezevčíkova láska Jezevčíkova láska Frauke Scheunemann

Krásné ukončení jezevčíkovy série, doufám v pokračování. Humor Herkula i tentokrát pobavil. Je zvláštní, že se s novým překladatelem přejmenovalo kotě z Mercada na Schrödera. Během čekání na další díl, se pustím do série kocoura Winstona od autorky.

25.02.2024 5 z 5