Booky84 Booky84 komentáře u knih

☰ menu

Kočka, která pohnula horou Kočka, která pohnula horou Lilian Jackson Braun

Opět skvělá kočičí jízda. Koko je prostě třída. Yum Yum mi bylo líto, že trpí stresem. Vražda vyřešena, nevinný člověk zachráněn. Poučení na závěr, že s přírodou si nemá člověk zahrávat.

31.05.2024 5 z 5


Jak se vodníček stal hasičem Jak se vodníček stal hasičem Zdeňka Šiborová

Krásné vodnické vyprávění, které se mi velmi líbilo, opět knižní pohlazení po duši. Takový psaný večerníček, protože kniha je doplněna hezkými ilustracemi.

27.05.2024 5 z 5


Pohádky kocoura Šikuly Pohádky kocoura Šikuly Jana Smetanová

Milé knižní pohlazení pro děti i dospělé. Krátké čtení před spaním, které je doplněné o hádanky a ilustrace.

27.05.2024 5 z 5


Pohádkový kalendář Pohádkový kalendář Jana Burešová

Autorčiny knihy se mi líbí, jsou vždy takové milé a laskavé s krásnými roztomilými ilustracemi. V této jsou hezky popsaná roční období a jednotlivé měsíce - věřím, že si kniha najde své čtenáře jak u dětí, tak i dospělých. Opět čteno jako e-kniha.

27.05.2024 5 z 5


Kočka, která se znala s kardinálem Kočka, která se znala s kardinálem Lilian Jackson Braun

Další zajímavý díl s mými kočičími oblíbenci. Koko a Yum Yum jsou prostě skvělý tým a J.Q. společně s nimi opět pátrá po vrahovi. Ta stodola by mě zajímala, jaké by to bylo v ní bydlet. :-)

27.05.2024 5 z 5


Doktore, to byla jízda! Doktore, to byla jízda! Patrick Taylor

Poslední kniha série, to je vždycky takové smutné čtení, když už je jasné, že další kniha nebude následovat... Trochu mě mrzí, že poslední díl se vrací v čase a nepokračuje s osudy postav dál, ale zase na druhou stranu i v tomto díle se něco málo dělo, celkově tedy fajnové čtecí chvilky.

19.05.2024 4 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Po dočtení jsem docela v rozpacích, čtení jako takové jsem si vlastně moc neužívala. Kniha na mě působila zdlouhavě až nudně, přišlo mi to nějak překombinované, nelogické až knižně nevěrohodné. Prostě série s Erikou a Kate jsou daleko lepší a tento autorův titul mě nenadchl, i když nápad to byl dobrý a jediné, co se mi líbilo byl až ten úplný konec...

18.05.2024 3 z 5


Doktore, to bude bolet! Doktore, to bude bolet! Patrick Taylor

Opět krásné a pohodové čtení, které mám spojené s touto sérií. Líbí se mi autorům styl i jeho zahrnutí historie do knih.

12.05.2024 5 z 5


Děti Koruny Děti Koruny Marieluise von Ingenheim

Čtivý poslední díl série, která se mi líbila a ráda jsem si ji po letech opět postupně přečetla. O Sissi bylo napsáno mnoho knih, protože to byla opravdu jedinečná a zajímavá osobnost.

07.05.2024 5 z 5


Terapie humorem Terapie humorem Emil Malý

Básně sice úplně nevyhledávám, ale přečtení nelituji. Lehce psané a příjemně čtivé.

04.05.2024 4 z 5


Kočka, která žila na vysoké noze Kočka, která žila na vysoké noze Lilian Jackson Braun

Opět pohodová detektivka, na kterou jsem již zvyklá a při čtení si vždy odpočinu. Koko dostál svým nadpřirozeným schopnostem a zase na vše přišel. Škoda, že Yum Yum pořád spala. :-)

04.05.2024 5 z 5


Bylinková babička Bylinková babička Lucie Hlavinková

Krásné, milé a poučné vyprávění pro děti i dospělé a navíc je kniha doplněna roztomilými ilustracemi. Čteno jako e-kniha.

24.04.2024 5 z 5


Hodinář Hodinář Jeffery Deaver

Skvělý a velmi povedený díl, který mě vtáhl a už nepustil. Líbí se mi, že u tohoto autora si prostě čtenář nemůže být ničím úplně jistý, vždycky vymyslí něco nového a příběh tím otočí zase někam jinam. Hodinář byl opravdu velmi vyrovnaným protivníkem a jeho vývoj i motivy byly opravdu zajímavé a překvapivé. Knihu rozhodně doporučuji - vynikající čtení.

24.04.2024 5 z 5


Nejkrásnější ostrov Nejkrásnější ostrov Jiří Kahoun

Roztomilé čtení o dobrodružstvích malého leguánka - krásný vzkaz o tom, že doma je doma a jako bonus hezké ilustrace. Čteno jako e-kniha.

22.04.2024 5 z 5


Poslední láska v Schönbrunnu Poslední láska v Schönbrunnu Marieluise von Ingenheim

Opět zajímavé čtení a spíše takové vzpomínání na císařovnu Sissi a opět její vztah k mužům a jak vnímali oni ji. Kladu si otázku jak moc byly ty vzpomínky obou mužů založené na pravdě či se jednalo o autorčinu představivost...

14.04.2024 5 z 5


Kočka, která mluvila s duchy Kočka, která mluvila s duchy Lilian Jackson Braun

Opět příjemná detektivka, ve které se to sice hemží duchy, ale na Koka si jen tak někdo nepřijde. Krásně se mi četlo, moc hezká pohodovka.

07.04.2024 5 z 5


Velmi anglická vražda Velmi anglická vražda Verity Bright

Příjemná detektivka, zase je to něco trochu jiného - lehká pohodovka, která poklidně plyne. Lady Eleanor a majordomus Clifford jdou opravdu zajímavá a nevšední dvojice, buldoček Gladstone je roztomilý rošťák.

06.04.2024 4 z 5


Doktore, čas to zahojí! Doktore, čas to zahojí! Patrick Taylor

Milé knižní pohlazení - vždy mám pocit, že se při čtení vracím ke starým přátelům a prožívám s nimi jejich smutky, starosti i radosti. Líbilo se mi časové střídání kapitol a nahlédnutí do nemocniční praxe doktora Lavertyho.

02.04.2024 5 z 5


Sissi - láska ve tříčtvrtečním rytmu Sissi - láska ve tříčtvrtečním rytmu Marieluise von Ingenheim

Tento díl sice Sissi zmiňuje pouze okrajově, ale je opět čtivý a líbil se mi. Ráda jsem si přečetla o rodině úžasných hudebníků.

31.03.2024 5 z 5


Cesta kolem světa / Zachraňte Lidušku Cesta kolem světa / Zachraňte Lidušku Jaroslav Němeček

Když tento komiks vyšel, tak jsem ho četla pořád dokola. Líbilo se mi, že vlastně nikdy nekončí - dočte se jeden příbeh, sešit se otočí a čte se další příběh a tohle se dá stále opakovat. :-) Jsem ráda, že má sešit vlastní místo v knihovně a mohu si v něm číst a moc ráda se k němu jednou za čas vracím.

30.03.2024 5 z 5