Hypotéza lásky

Hypotéza lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496116/bmid_hypoteza-lasky-63be9e1bdf7ff.jpg 4 1591 1591

Romantická komedie, která zbořila sociální sítě! Olive je doktorandka na Stanfordu. Na trvalé romantické vztahy příliš nevěří, zato její nejlepší kamarádka ano. Takže pokud ji chce přesvědčit, že s někým randí a její milostný život nabral správný směr, musí na to jít chytře. Vědci totiž potřebují důkazy. Proto Olive, jako každá jiná sebevědomá bioložka, zpanikaří a políbí prvního muže, na kterého narazí – Adama Carlsena. Mladý, v oboru uznávaný profesor má pověst přísného školitele. Byl tak jejich polibek největší chybou, kterou Olive v životě udělala, nebo se tohle setkání může vyvinout v něco víc? Kniha obsahuje také bonusovou kapitolu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Love Hypothesis , 2021


více info...

Přidat komentář

vera5841
dnes 4 z 5

Kniha se četla příjemně, lehce a svižně.
Jen tedy opravdu na akademické prostředí velmi naivní a nedospělé. Kdyby se příběh odehrával třeba na střední škole, dám i plný počet hvězd. Takto mi tam chybělo to něco nového, něco navíc z docela neobvyklého prostředí.
Ovšem pokud máte rádi romantické komedie s lehce naivními hrdiny, tak neváhejte, knihu si užijete ;)

knihárna
včera 5 z 5

Skvělá romcom! Od Ali Hazelwood jsem četla jenom Šach a Mat a ta se mi zas až tak nelíbila, tak jsem od téhle knížky moc nečekala a to byla chyba. Je čtivá, má spád, měla jsem ji přečtenou za den . A až do dneška jsem netušila, že mě tak berou tropes fake dating a vztah profesor x studentka(tak nějak), musím si najít další podobný knížky. Co mě zas tak moc nebere, je trope miscomunnication, což tu ale byla hlavní zápletka, takže to tu být muselo. Oceňuju poslední kapitolu z pohledu mužské hlavní postavy, to si vždycky ráda přečtu.
Adam a Olive, hlavní postavy, se mi líbili. Hlavně teda Adam, píšu si ho na seznam svých knižních boyfriendů .
Co mě ale zklamalo, byla spicy část v hotelu, to u toho někdo tak moc mluví? asi se Adam málo snažil…
Ali Hazelwood si připisuju na seznam autorek, od kterých si toho chci přečíst víc, tahle knížka se mi fakt líbila.


Adhara
29.05.2024 1 z 5

Nedočítané. Sama som bola single študentkou biológie, ale v tejto hrdinke som sa absolútne nenašla. Absolútne. Ani v tom prostredí. Prekvapil ma preto autorkin doslov, že ona sa v takom prostredí reálne pohybuje. Asi to v tej Amerike majú úplne inak ako u nás. Škoda tiež, že autorka nevyužila potenciál akademického prostredia, že sa tam mihne možno jedno biologické slovíčko za desať strán. Takto autorka pôsobí, akoby o tom nevedela nič, len mala poruke slovník biochemických hesiel.

Z hrdinkinho uvažovania, absurdnej sebaobetavosti a nulovej sebaúcty som šalela, takéto postavy absolútne nenávidím. Nerealistickosť podčiarkovala nudná klasická schéma - ona chudobná, on bohatý a s vyšportovanou hruďou, samozrejme (vidiac toto slovné spojenie sa mi chce zvracať) a v súčasnej dobe "povinná" dávka národnostne pestrých a LGBT postáv. Samé klišé, nič nové pod slnkom.

Evaho73
28.05.2024 4 z 5

Hypotéza lásky je milý a romantický román s humornými prvkami, ktorý poteší fanúšikov romantiky a milovníkov príbehov odohrávajúcich sa v akademickom prostredí. Kniha ponúka pútavý príbeh o dvoch ľuďoch, ktorí sa postupne do seba zamilujú, a zároveň prináša vtipné dialógy a realistické vykreslenie života na univerzite. Ak hľadáte oddychové a zábavné čítanie, Hypotéza lásky je pre vás to pravé.

katst
27.05.2024 4 z 5

Po několika detektivních knihách tohle byla super změna.
Velmi čtivé, nenáročné, oddechové, romantické čtení z neobvyklého prostředí. Nedivím se, že byla kniha před časem takový trhák.
Hvězdičku ubírám za sprosté výrazy, které mi přišly moc ,na sílu a kniha by se bez nich podle mě klidně obešla.

snilek.holka
24.05.2024 4 z 5

Kolem téhle knihy bylo takové bum, ze jsem si ji zařadila na seznam a zároveň od toho moc nečekala, protoze jsem si nebyla jistá, jestli je to něco co by mě tak moc bavilo.
Nakonec jsem moc rada ze jsem si knihu přečetla. Adam bručoun s velkým srdcem a Olive jako studentka která vlastně na randění nemá moc čas protože si jde za svými sny. Už od prvního setkání mi bylo jasný, že tohle si užiju. A taky ze užila :) Nakonec i to vědecké prostředí bylo fajn.

Jara.v
11.05.2024 4 z 5

Moc jsem od knihy nečekala, ale ile překvapila mě. Sympatičtí hlavní hrdinové v autentickém vědeckém prostředí. Úsměvné, odlehčené čtení, ktere melo hlavu i patu. Opravdu jsem se pobavila a docela rychle jsem to i zhltla.

Jajinka713
09.05.2024 5 z 5

Tak na týhle knížce se mi líbilo asi úplně všechno. Styl psaní autorky mi hned sedl a postavy jsem si oblíbila, ale prostě moje srdíčko si nejdříve získal Adam.
Četla jsem ji na základě toho, že ji četla kamarádka a oblíbila si ji, takže jsem ani moc nemusela vědět o čem bude a stejně jsem věděla, že si ji přečtu.
Olive byla taková ta hodná holka, co se prostě jenom učí a nezajímají ji žádné milostné vztahy. Což jsem chápala, protože si chtěla prostě splnit svůj sen.
Natož Adam je na pohled takovej bručoun, který je přísný a nedostupný, ale vzhled někdy může klamat. A prostě si ho hned zamilujete.
Děj mě mile překvapil, romantická linka se mi taky moc líbila. Vedlejší postavy mě také hezky překvapili, protože se mi líbil jejich humor a jednotlivé jejich povahy.
Celkově bych Hypotézu lásky stoprocentně doporučila všem, co čtou romantiku i náladovým čtenářům, protože tohle je prostě umělecké dílo.

zuzana8816
08.05.2024 5 z 5

Chtěla jsem po dlouhé době sáhnout po nějaké oddechovce s romantickým nádechem. Nic složitého, nic smutného, žádná těžká témata, ale zároveň svěžího, milého a čtivého. Bingo! Kniha Hypotéza lásky mě příjemně překvapila. Jasně, cílevědomí mladí lidé, on doktor, ona studentka, pár "okoukaných" scén, pubertální rozpaky, trapné situace... Člověk by řekl, tisíckrát ohrané téma. Přesto má tato kniha zvláštní kouzlo. Oba hlavní aktéry jsem si oblíbila na první dobrou a do pedantského doktora Carlsena jsem se zamilovávala společně s chytrou a vtipnou Olive...

Monačte
06.05.2024 4 z 5

To bylo tak roztomilé, že jsem se při čtení permanentně culila. Kdo by to byl řekl, že vědkyně dokáže jako svůj vedlejšák psát takhle čtivé rom-com! Dala jsem to za víkend a už koukám po dalších knihách autorky a taky chápu, co na ní všichni mají. Obsažená sexuální scéna je trochu v rozporu s obálkou, která by se hodila pro něco víc young adult (ale na druhou stranu díky ní tahle knížka nebude podezřelá rodičům náctiletých čtenářek, které by si rády přečetly něco “spicy ;) )

Shaxx
05.05.2024 3 z 5

Oddechovka, u které člověk nemusí přemýšlet, odpočinková četba. Ale na nadšených pět hvězd to tedy nevidím, na to mě až moc rozčilovaly obě postavy, které se za a) nechovají na svůj věk, za b) mnohdy nechovají logicky a nejsou schopny mezi sebou normálně komunikovat, z čehož vznikají situace, u kterých si člověk musí ťukat na čelo. Olive byla mnohdy na facku se svou kopou lží a Adam byl takový...nijaký. Sexuální scéna byla příšerná a na prolití očí Savem. Nemluvě o tom, že autorka měla potřebu ji zopakovat v knize ještě jednou, naprosto zbytečné. Ale jinak se zbytek četl dobře a pokud člověk přivře obě oči nad určitými aspekty, dá se to užít.

Ewilka
30.04.2024 4 z 5

Je Hypotéza lásky plná klišé? Ano. Vadilo mi to? Vůbec. Milá romantika z vědeckého prostředí s příjemnými a sympatickými postavami, která je napsaná čtivým způsobem. Závěrečné vyvrcholení je trochu odbyté, zasloužilo by si více prostoru, ale co už. Fajn oddechovka, když chcete „vypnout“.

Elion
22.04.2024 5 z 5

Tak i já už jsem se konečně dostala k tomu, abych si přečetla tuhle jednohubku od Ali Hazelwood. Po tom, jaké jsem na ní slyšela ohlasy, jsem se neskutečně bála, jestli se mi bude líbit. Nebylo by to poprvé, co bych se spálila. Ale jak moc jsem se pletla.
Hlavní hrdinku Olive jsem si neskutečně zamilovala, tím stylem, že bych ji za její naivitu občas praštila její vlastní knihou po hlavě =D Kolikrát jsem si řekla: „Holka no táááák, to přeci musíš vidět“. A když už to viděla, tak si řekla, že vidí blbě. No nemilujte ji za to. =D
A Adam… co k němu říct. Vysoký, krásný, svalnatý a ještě takový „drsňák“, který pod tvrdou slupkou schovává nádhernou a citlivou duši.
Celá kniha tak byla plná slow-burn romantiky, zároveň ale předstírané romantiky, parádního humoru, sarkasmu a klišé. A všechno to do sebe skvěle zapadalo a ladilo. Chemii mezi hlavními hrdiny jste viděli na první pohled a jen jste se bavili nad tím, jak jsou oba úplně praštění.
Zasazení do vysokoškolského prostředí se tady hodně osvědčilo. Konečně nám nějaký autor ukázal, že krásná romantika se dá psát i pro postavy, kterým není max dvacet. Tím, že jsou postavy starší, vyspělejší, si s nimi autorka mohla více pohrát a dodat tak celé knize nádech reálnosti.
Za mě to byla skvěle napsaná romantická kniha a myslím, že jsem dlouho takovou nečetla. Určitě brzy sáhnu po další knize od této autorky. Jestli jsou i její další knihy takovéhle, tak není na co čekat.

Aneya
22.04.2024 3 z 5

Tak do 3/4 mne kniha moc bavila, bylo tam napětí, vtipné části, kdy jsem se opravdu zasmála. Hlavní postavy Olive a Adam mi hodně sedly. Líbilo se mi hlavně to, že Adam není žádný majetnický, kontrolou posedlý idiot, jako je to teď ve všech lovestory. Poslední část už ale byla taková nezáživná a nebavila mne. Také mi vadily stále opakující se narážky na dýňové nápoje a opalovací krém. Kvůli poslední části 3/5

Drnkla
21.04.2024 3 z 5

Velmi mi to připomínalo Fifty shades, ona nesmělá, nezkušená, naivní (až mě to štvalo!) a on vlivný, úspěšný, dokonalý.... Děj byl velmi předvídatelný a průhledný, ale velmi čtivě napsané a jako oddechovka z červené knihovny proč ne...
Asi už jsem mimo cílovou skupinu, je to spíše pro mladší ročníky.

Ellkao
20.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Dlouhou dobu jsem se knize vyhýbala, hype mě vždycky trošku odradí, bojím se že budu mít velké očekávání a potom budu zklamaná. Myslím že si mě kniha našla ve správný čas, přesně když jsem potřebovala milou, nenáročnou oddechovku. Olive mě bavila, byla vtipně potrhlá i když mi občas lezla na nervy tou svojí neschopností mluvit narovinu a tím jak se do věcí dokázala zbytečně zamotat. Adam byl skvělej! U knihy jsem se několikrát opravdu ze srdce zasmála, hlavně teda ke konci knihy, když se Olive svěřuje ze svým trápením ohledně Toma a Malcom na něj sesílá průjem. Co se týče bonusové kapitoly, přijde mi nadbytečná, není v ní nic nového a podle mě postrádá smysl číst o jedné sexuální scéně dvakrát, nic nového nepřinesla. To, že Adam Olive miluje je přece nad slunce jasné a to že je podivín, víme přece taky.

JeKa
20.04.2024 4 z 5

Hledala jsem něco oddechového, na čem bych si potrénovala angličtinu, aniž bych měla pocit, že to čtu jen tréningově, a šáhla po téhle knížce. Nemohla jsem vybrat líp, zhltla jsem ji takřka jedním dechem, neboť jsem se nemohla odtrhnout. Děj je samozřejmě předvídatelný, ale už dlouho se mi nestalo, že bych se celou knížkou proculila.

malekeli
17.04.2024 3 z 5

Úplná červená knihovna, která je milá, odpočinková a čtivá. Nijak zvlášť ale nepřekvapí a tudíž ani nenadchne.

marketa.ul
17.04.2024 5 z 5

Hypotéze lásky jsem se dlouho vyhýbala. Velký poprask, který kolem knížky byl, mě spíše odrazoval. Ale když přišel ten správný čas na čtení, bylo to krásné pohlazení na duši. Culila jsem se, fandila hlavním hrdinům. Na konci bylo trošku klišé, co si budeme :-) Na romantické příběhy nejsem, ale asi jsem to zrovna v ten moment (a po hordě přečtených psychothrillerů) potřebovala.

p. Rochesterová
10.04.2024 4 z 5

Velmi propagovaná knížka a dlouho jsem se jí vyhýbala..ale mile překvapila.. samozřejmě je to romanťárna, nic převratného, ale je to fajn počtení, vtipné, odpočinkové..

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

2023  85%Hypotéza lásky
2023  85%Hlava plná lásky
2024  87%Šach a mat
2024  0%Nevesta
2024  85%Teorie lásky