Zima čarodějnice přehled

Zima čarodějnice
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445673/bmid_zima-carodejnice-3i1-445673.png 5 279 279

Trilogie zimní noci série

< 3. díl

Po dobrodružstvích v Medvědovi a Slavíkovi a Dívce ve věži se Vasja a Mrazík vracejí v tomto úchvatném závěru bestsellerové série Trilogie zimní noci a bojují se smrtelnými i kouzelnými nepřáteli, aby zachránili obě Rusi – tu, která je vidět, i tu, která vidět není. Moskvu zachvátila katastrofa. Její obyvatelé hledají odpovědi a někoho, na koho by svedli vinu. Vasja se ocitá osamocená a zatracovaná všemi stranami. Veliký kníže zuří a vybírá si spojence, který ho zavede na cestu války a zkázy. Zlý démon se vrací, silnější než kdy předtím, odhodlaný šířit chaos. Vasja je lapena uprostřed konfliktu a osud světa spočívá na jejích ramenou. Její vlastní osud je nejistý a ona odhaluje překvapivé pravdy o sobě a své minulosti, když se snaží zachránit Rusko, Mrazíka a svět kouzel, který jí je tak drahocenný. Ale možná je nedokáže zachránit všechny.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

The Winter of the Witch , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zima čarodějnice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (73)

patch
09.05.2024 4 z 5

Poslední díl série byl pro mě příliš akční. Příliš mnoho pochodů v čase i mimo čas. I když chápu, že autorka to musela nějak smysluplně uzavřít.

Anor505
24.02.2024 4 z 5

Z posledního dílu trilogie mám pocit, jako by k sérii ani nepatřil. Akce střídala akci, Vasja se vrhala do jednoho dobrodružství za druhým, nechyběly ani intriky a velká bitva. Nejspíš kvůli tomu všemu šel do pozadí krásný jazyk, kterým byly psané předchozí dva díly. Tím zajímavým slohem s magickým nádechem se první dva díly série odlišovaly od ostatních příběhů, které jsem zatím četla. A ten jazyk, který přenese mráz až do obýváku, mi bohužel ve třetím díle chyběl.
Jinak to bylo rozhodně napínavé, akční a nechyběla ani trocha romantiky. Postavy nejsou černobílé a svět čjortů je pěkně vymyšlený, především se mi líbil nápad na cestování Půlnocí. Plusové body dávám za to, že autorka příběh zasadila do Ruska, použila některé historické události a všechno to hezky fungovalo.
Celá série byla rozhodně originální a jsem ráda, že jsem si jí přečetla.


zuzana4291
28.09.2023 5 z 5

Poslední díl této trilogie byl pro mě velkým překvapením a konečně jsem měla pocit, že mě kniha v táhla do děje a nechtěla mě pustit. Až do konce jsem knihu prakticky nedokázala odložit. Takže za mě poslední děj byl nejpovedenější.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (44. týden)

25.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zima čarodějnice v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených361x
ve Čtenářské výzvě63x
v Doporučených37x
v Knihotéce278x
v Chystám se číst158x
v Chci si koupit72x
v dalších seznamech5x