Zima čarodějnice přehled
Trilogie zimní noci série
< 3. díl
Po dobrodružstvích v Medvědovi a Slavíkovi a Dívce ve věži se Vasja a Mrazík vracejí v tomto úchvatném závěru bestsellerové série Trilogie zimní noci a bojují se smrtelnými i kouzelnými nepřáteli, aby zachránili obě Rusi – tu, která je vidět, i tu, která vidět není. Moskvu zachvátila katastrofa. Její obyvatelé hledají odpovědi a někoho, na koho by svedli vinu. Vasja se ocitá osamocená a zatracovaná všemi stranami. Veliký kníže zuří a vybírá si spojence, který ho zavede na cestu války a zkázy. Zlý démon se vrací, silnější než kdy předtím, odhodlaný šířit chaos. Vasja je lapena uprostřed konfliktu a osud světa spočívá na jejích ramenou. Její vlastní osud je nejistý a ona odhaluje překvapivé pravdy o sobě a své minulosti, když se snaží zachránit Rusko, Mrazíka a svět kouzel, který jí je tak drahocenný. Ale možná je nedokáže zachránit všechny.... celý text
Originální název: The Winter of the Witch, 2019
Co říkají o knize uživatelé?
Názory čtenářů na závěrečný díl trilogie jsou rozmanité. Někteří čtenáři vyjadřují zklamání, protože se jim kniha nezdála tak silná jako předchozí díly. Jiní však chválí akční děj a emotivní momenty, které je pohltily. Většina se shoduje na tom, že postavy jsou komplexní a příběh má historické prvky, které dodávají hloubku. Celkově se kniha líbí a mnozí čtenáři ji doporučují jako skvělé zakončení série. Více v komentářích.
Komu by se kniha Zima čarodějnice mohla líbit?
- Fanoušci fantasy literatury
- Čtenáři, kteří mají rádi ruskou mytologii
- Milovníci silných ženských hrdinek
- Ti, kdo ocení historické souvislosti v příběhu
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zima čarodějnice. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 78 komentářůSouvisející novinky - Zima čarodějnice (1)
Knižní novinky (44. týden)
25.10.2020
Kniha Zima čarodějnice v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 422x |
| ve Čtenářské výzvě | 70x |
| v Doporučených | 43x |
| v Mé knihovně | 321x |
| v Chystám se číst | 175x |
| v Chci si koupit | 81x |
| v dalších seznamech | 9x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
mýty a legendy Rusko fantasy pro děti pro dospívající mládež (young adult) fantasy slovanská mytologieKatherine Arden také napsal(a)
| 2018 | Medvěd a Slavík |
| 2019 | Dívka ve věži |
| 2021 | Zrádné mlhy |
| 2020 | Zima čarodějnice |
| 2022 | Mrtvé hlasy |

88 %
75 %

Série je originálním počinem, ale bohužel s každou další knihou ně bavila míň.
Jako hlavní problém vnímám, že čtenáři není vůbec jasné, jakým směrem by se měl příběh odehrávat a kniha mi trvala trochu déle přečíst. Prostředí je stejné jako v druhé knize, což me trochu zklamalo. Romantická linka byla zvláštní. Epická bitva mi neseděla ke stylu autorky.
Líbil se mi vývoj Vasji a jak ji vidíme v průběhu série dospívat.
Bohužel jsem často přeskakoval strany. Série je trochu vyčerpávající.