Stačí mávnout křídly přehled

Stačí mávnout křídly
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507498/bmid_staci-mavnout-kridly-Jws-507498.jpg 5 187 187

Jediné mávnutí motýlích křídel dokáže vyvolat bouři. Úsměv hezkého kluka. Špatná rada nejlepší kamarádky. Důvěra vložená do rukou nesprávné osoby. To všechno vedlo k událostem, na které Cilka nikdy nezapomene. I tak je ale rozhodnutá udělat za svojí minulostí tlustou čáru a začít znovu v novém městě. Hned první den ve škole však končí usazená v lavici vedle nevrlého spolužáka, který na první pohled přitahuje problémy, a zároveň zaujme svého upovídaného souseda, jemuž se marně pokouší vysvětlit, že o jeho – a vlastně číkoli – pozornost nestojí. Jenže je těžké být neviditelná, když napovrch vyplave její tajemství… Důmyslně napsaný debut o síle přátelství, první lásce a nových začátcích.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stačí mávnout křídly. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (52)

Onceuponthetime
28.04.2024 5 z 5

Po přečtení této knihy ve mě zůstala motanice pocitů. Úzkost a vztek spolu s nadějí. Tato kniha je o důležitýh věcech, o věcech o kterých je těžké mluvit, ale zároveň je to nutné, o věcech před kterými by člověk nejraději zavřel oči a předstíral, že neexistují. Jenomže ony se dějí a bohužel je to častěji, než by člověk řekl. Tahle kniha vám ukáže, jak těžké je dostat se zpátky na nohy a jak důležité je v životě potkat lidi, kteří neodsuzují.
Obdivuji autorku, že dokázala vystavět nádherný, bolestivý a důležitý příběh.
(P.S. To jak je kniha překrásná navenek, nádherně odráží, jak krásně je napsaný příběh uvnitř)

Lily101
18.03.2024 3 z 5

Čekala jsem od knihy mnohem, mnohem víc, než jen pohádku. Hvězdičku navíc dávám s ohledem na to, že byla autorka v době vydání mladá (pouhých 19 let) a současně jsem zcela mimo cílovou skupinu.

Prosím, pokud se Vám stane něco hrozného, běžte na policii hned. Pak už nebudou důkazy a dost možná pachatel nebude nikdy potrestán.

Kdyby si z této knihy měl každý čtenář bez ohledu na věk vzít jednu cennou radu, byla by to tato: “Když se něco stane, vyslechněme napřed druhou stranu, než si uděláme závěr a na osobu navždy zanevřeme.


zamilov.do.knih
10.03.2024 5 z 5

4,5/5
tahle knížka byla krásná, ale během čtení mi bylo docela smutno. příběh se mi vryl do paměti, ale taky si pořád pamatuju, jak mi během čtení bylo úzko. tím chci říct, že tahle knížka je určitě moc důležitá a hluboká, ale chtěla bych upozornit na to, že to není moc veselé čtení, tak abyste s tím počítali. co se postav týče, tak ty mi byly sympatické (oblíbila jsem si hlavně roba, kterého jsem obdivovala v tom, že to s cilkou nevzdal, i když ho pořád odbývala, a ten jejich moment u vchodových dveří v bonusové brožurce byl hrozně cute), styl psaní se mi moc líbil a grafické zpracování knížky je nádherné. bůh ví proč knížku v hlavě pořád srovnávám s alespoň prozatím, i když vím, že tyhle dva příběhy jsou od sebe hrozně odlišné a porovnávat je je blbost, ale stejně musím říct, že alespoň prozatím je asi přece jenom víc můj šálek čaje (feel good jsem měla vždycky radši než nějaké heavy příběhy) a moje srdce si asi proto ukradlo trochu víc. stačí mávnou křídly je ale každopádně krásně napsaná knížka, která rozebírá mnoho těžký a důležitých problémů a témat, a proto toho dokáže čtenářům mnoho předat. (jo a pro brňáky je bonusem i to, že se část příběhu odehrává v nám známém prostředí hihi.)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stačí mávnout křídly v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených213x
ve Čtenářské výzvě52x
v Doporučených34x
v Knihotéce113x
v Chystám se číst163x
v Chci si koupit61x
v dalších seznamech4x