4 povídky přehled

4 povídky
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524282/bmid_4-povidky-6529694a75744.jpg 4 9 9

4 roční období, 5 českých autorek, 4 jedinečné příběhy. Povídková sbírka vydaná při příležitosti HumbookFestu 2023.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 4 povídky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Wajny
17.02.2024 5 z 5

ato povídková sbírka obsahuje čtyři povídky od různých českých autorek, které se liší jak časem, tak stylem psaní a hlavní zápletkou. Každá z povídek reprezentuje jedno roční období - Jaro, Léto, Podzim a Zimu.

První povídka od Amélie Salingerové naprosto splnila mé očekávání. Byla milá, nabíjející, s lehkou dávkou klišé a především nabitá láskou (a trochou nesnášení). Autorka prostě umí psát a tato mini povídka není výjimkou. Jsem zvědavá na další knihy od této autorky!

Druhá povídka od Sáry Topinkové se věnuje vážnějšímu tématu - sebepoškozování. Přestože se zabývá těžkým tématem, vyzařuje z ní dojetí a klid, neboť zdůrazňuje, že všechny jizvy je důležité nosit s hrdostí.

Třetí povídka od Lenky Poláčkové přináší nádech fantasy a líbilo se mi, že hlavním hrdinou byl muž. Bohužel, povídka mi přišla trochu nedotažená a dokázala bych si ji představit o něco delší.

Čtvrtá povídka od Aleny Štraubové a Adély Rosípalové mě okouzlila svým stylem psaní, tématem a atmosférou. Osobně jsem ocenila zapojení dopisů, které byly napsány velmi dobře a věrně odrážely dobu, ve které vznikly. Konec povídky byl krásně dojemný!

Celkově jsem si užila všechny povídky . V poslední době jsem si oblíbila čtení povídek, zejména od českých autorů, protože krásně ukazují, jak každý autor píše jinak a já si tak můžu udělat "přehled" od koho chci číst další knihy. Ani tyto povídky nejsou výjimkou, i ony mě nalákaly na další díla od těchto autorek. Nemohu se dočkat, až si přečtu všechny knihy, které od nich vyšly!

Instagram - Nikmakbooks

Fortuna7
21.11.2023 4 z 5

Další skvělá povídková sbírka od nakladatelství YA čtu. Poslední příběh byl za mě trochu slabší, ale i tak se mi knížečka velmi líbila a krásně jsem si u čtení oddechla od školní rutiny.


Iva095
18.10.2023 5 z 5

Pět autorek, čtyři povídky. Každá byla jiná, ale všechny byli moc pěkné. Ale mě osobně se nejvíce líbila ta poslední.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha 4 povídky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených13x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit3x