Průvodce pro pasivní investování: Od Rozbitého prasátka přehled

Průvodce pro pasivní investování: Od Rozbitého prasátka
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507115/bmid_pruvodce-pro-pasivni-investovani-od-TID-507115.jpg 5 47 47

"Vydejte se na fascinující cestu pasivního investování!" Úspěšně investují jen experti, kteří detailně sledují finanční zprávy a mají připraveny hezké sumy… Akorát že to není pravda! Jakub Dvořák, autor blogu a podcastu Rozbité prasátko, vás ve své knize provede problematikou časem ověřeného přístupu pasivního investování. Pochopíte, proč byste se neměli investování bát, jak díky trpělivosti znásobíte své peníze a jak si můžete vytvořit a spravovat své portfolio. Vydejte se na cestu indexových fondů, kupte si své první ETF a sledujte, jak vaše bohatství roste!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Průvodce pro pasivní investování: Od Rozbitého prasátka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

ondra295
30.05.2024 5 z 5

Opravdu skvělá kniha, která je ideální pro úplné začátečníky. Autor zde srozumitelně vysvětluje, jak fungují akciové trhy a také to, proč se vyplatí investovat především do ETF. Vše navíc doplňuje příklady, osobní zkušeností a také se nesnaží nikomu nic vnutit - nabízí alternativy, které můžete využít dle svých investičních preferencí a cílů. Jde opravdu o dobře zpracovanou knihu, díky které lépe pochopíte, jak celá problematika funguje a budete moci sami začít investovat.

ivca79
02.05.2024 5 z 5

Knihou jsem se ujistila v tom, co už jsem někdy slyšela. Super mi přišlo vidět různé strategie a jejich vysvětlení. Myslím, že něco takového by mělo být součástí finanční gramotnosti někde na střední škole (základka by měla být spíš po rodinný rozpočet)


Davidaxik
11.03.2024 5 z 5

Tahle kniha mi změnila život. Zní to jako naprosto otřepaná fáze, ale fakt to tak bude. :D :)
Nepíšu to jako úplně čerstvou recenzi, trvalo mi dva měsíce sednout sem k tomu a sepsat to. Jsem opravdu rád že taková kniha pro začátečníky vznikla.
ETF jsou budoucnost a u mě to bude zrovna tak! Jakub ve svém podcastu často říká že komentáře čte a dělají mu radost, tak budu doufat, že mu tento taky tu radost udělá.
Díky knize jsem koupil čokoládu (den předtím než přišla dnešní krize), přitom jsem čokoládu vždy chtěl! Ale až po přečtení kapitoly “komodity mi došlo jak je to jednoduché! Díky! Díky knize jsem pochopil že diverzifikace pomocí dluhopisů není pro mě a akcie jsou prostě “dokonalé v mém investičním horizontu je naprosto zbytečné si teď ve dvaceti dělat jakékoliv konzervativní “kotvy
Takže děkuji rozbitému prasátku a jeho příkladům v knize. Několikrát jsem se opravdu zasmál. Je napsána čtivě, lehce pochopitelně, vše jde rychlím googlením dohledat a mě nasměřovala k dalšímu čtivu.
Díky!

všechny komentáře

Související novinky (1)

10 nejprodávanějších eknih (leden)

15.02.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Průvodce pro pasivní investování: Od Rozbitého prasátka v seznamech

v Právě čtených18x
v Přečtených67x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst73x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

investice investování

Autorovy knížky

2022  94%Průvodce pro pasivní investování: Od Rozbitého prasátka