Hon na knížete Draculu přehled

Hon na knížete Draculu
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491695/bmid_hon-na-knizete-draculu-X5X-491695.jpg 4 305 305

Když Audrey Rose Wadsworthová se zděšením odhalila pravou identitu Jacka Rozparovače, potřebuje utéci Londýnu i svým zdejším vzpomínkám. Společně s arogantním, ale okouzlujícím Thomasem putuje až do temného srdce Rumunska, kde se nachází jedna z nejlepších škol soudní medicíny v Evropě... a stejně tak i další známý vrah, Vlad III., se svou legendární krvežíznivostí. Ale Audreyin životní sen je brzy znehodnocen brutálními nálezy na chodbách hrozivého školního zámku, načež je dívka donucena vyšetřovat zvláštně povědomé vraždy. A to, co najde, v ní opět probudí její příšerné strachy. V tomto pokračování strhujícího debutu Kerri Maniscalco, Po stopách Jacka Rozparovače, se setkáváme s dalšími bizarními vraždami v zámku Vlada III., též známého pod jménem Drákula. Mohly by to být vraždy podle předlohy... Nebo se zvrácený zabiják vrátil do světa živých?... celý text

Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Hunting Prince Dracula , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hon na knížete Draculu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (76)

Sigurd_Lesandi
19.05.2024 5 z 5

Když tato knihy proletěla Instagram, byl jsem jeden z mála, kterému se sice líbila, ale nebyl jsem z ní zase tak moc odvařený. Na druhou stranu druhý díl dostal několik horších recenzí s odůvodněním, že čtenáři čekali něco jiného. Je to oproti Rozparovači jiné, a proto se mi to asi tak moc líbilo.
V prvním díle mě strašně nebavilo neustálé omílání toho, že Rose je žena a chce být soudní patolog, otec jí to zakazuje, každý na ni nahlíží skrz prsty atd. Jsem velmi rád, že to tady odpadlo.
Zároveň mě postavy začaly opravdu bavit. Přijde mi, že se celý příběh tak nějak uvolnil. Rose mi začala být sympatická a Thomas házel jednu dokonalou hlášku za druhou.
Prostředí školy temného hradu mi až moc připomínalo začínající zkouškové, ale k příběhu se taky hodilo perfektně.
Detektivní zápletka neměla chybu. Vraha jsem sice opět odhadl, ale tentokrát mi to vůbec nevadilo, protože rozuzlení motivu bylo fakt dobré a působilo mnohem víc komplexněji než v prvním dílu.
Pokud hledáte nějakou fakt super oddechovku s temným prostředím a detektivní zápletkou, nemůžete sáhnout líp.

pavlaK98Q
21.04.2024 3 z 5

Za mě lepší než první díl, jakmile se hlavní hrdinka ohlíží za minulostí, tak je potřeba přeskočit stránky, ale dalo se to. Hlavní hrdinka začala dospívat a už mi nešla tolik na nervy. Asi tihle sérii dočtu.


Slezadav
04.03.2024 3 z 5

Na tuhle knihu jsem se po pravdě celkem těšil, protože první díl série (Po stopách Jacka Rozparovače) se mi poměrně dost líbil a čekal jsem něco podobného. Bohužel moje očekávání nebyla úplně naplněna. V lecčems to podobné sico bylo, ale tenhle román mě štval takovou spoustou věcí.
Už od začátku knihy bylo jasné, že se autorka snaží navodit romanticko-mysteriózní atmosféru, bohužel k tomu využívá scény a události, které postrádají jakýkoliv logický smysl a existují zřejmě jen pro ono "romantično". Co mi vadilo asi nejvíc, je absolutní nepředvídatelnost a nekonzistence v chování postav. Hlavní hrdinka se někdy chová vyspěle, jindy zcela iracionálně nebo svým chováním či vnitřním monologem naprosto popírá své předchozí činy a pocity. Velmi iritující je také neustálé zaměření na oblečení (sukně na skoro každé stránce), neustále se opakující téma viktoriánské morálky ,ženy ve společnosti a "nevhodnosti" různého chování. I tady je samotná hrdinka dosti nepředvídatelná (alespoň pro mě), když ji připadá skandální být s mužem sama v pokoji, ale např. homosexualita ji žádným způsobem neudivuje. Z dnešního pohledu fajn, ale postava pak nepůsobí příliš přirozeně a konzistentně.
Další negativum vidím v celkově velmi špatné péči o některé detaily, což mi velmi narušovalo zážitek z knihy - škola, budiž, ale jsou tam pouze studenti jediného ročníku, kteří vlastně ani nejsou studenty ? Celkově umístění akademie na středověký hrad je nejspíš velmi dobré pro atmosféru, ale je v knize plno nedotažených detailů, které celou snahu shazují.
Forma, kterou je kniha psaná na jednu stranu umožňuje výborně sledovat pocity hlavní hrdinky, na druhou stranu tyhle pocity jsou, jak už bylo řečeno, velmi repetitivní a často si protiřečí.
Také by se mi líbilo, kdyby autorka méňe používala náhody, jako hybatele dějem, v knize je spoustu situací, kdy se hlavní hrdinové dostanou k informacím, nebo ze svízelné situace pouze nějakou náhodou. Obecně to nemusí vadit, ale tady je těch náhod prostě až příliš.
Nehledě na to, že jsem dosud psal o tom, jak je kniha hrozná, tak měla i něco do sebe. Příběh má spád, dobře se čte. Oproti předchozímu dílu není tak snadné odhalit, kdo je vrahem. Romantická linka mě osobně sice mírně štvala, ale chápu, že nejsem úplně cílová skupina a v porovnáním s jinými obdobnými romány je vcelku zajímavá a většinu času se mi dařilo ji úspěšně ignorovat a užívat si detektivní/atmosférickou složku knihy. Každý si tu asi najde to své, což je rozhodně bod k dobru. Všechny podpůrné postavy jsou vesměs dobře napsané a až na jednu zcela nesmyslnou scénu se drží svých linií a charakterů. Na milost nakonec vezmu i Audrey-Rose, která má potenciál se přeměnit na velmi dobrou hlavní hrdinku, pokud ji autorka nechá někdy dospět (což by vzhledem k jejímu věku skoro mohla) a opustí linii nuceného feminismu (může být emancipovaná, aniž by se to čtenáři rvalo do chřtánu).
V porovnáním s předchozím dílem, alespoň pro mě výrazně slabší. Mám trochu pocit, že autorka má ráda Harryho Pottera, který mohl být pro určité části románu jistou inspirací. Těch rušivých elementů bylo ale bohužel prostě příliš mnoho. Chvíli jsem přemýšlel i o hodnocení 2*, ale vzhledem k tomu, čemu jsem už dal 3, by to nebylo spravedlivé. Za mě tedy trojka s odřenýma ušima a jestli půjdu do dalšího dílu si ještě sakra rozmyslím.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Děvčata z Firefly Lane, Chvění kouře a zlata a další knižní novinky (24. týden)

12.06.2022


Citáty z knihy (3)

„Svět není ani dobrý, ani zlý. Zkrátka je. To my rozhodujeme o tom, jak ho budeme vnímat.“


Nevěřila jsem, že existuje hranice, kterou by člověk nebyl ochotný překročit, když přijde na ty, které milujeme. Bolavé srdce se neohlíží na morálku. Některé trhliny na něm se nikdy nezacelí.


Zrůdy mohou nosit přátelský úsměv, zatímco v temných hlubinách jejich prohnilé duše přebývá ďábel.


Kniha Hon na knížete Draculu v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených360x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených30x
v Knihotéce361x
v Chystám se číst194x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech11x

Autorovy další knížky

2022  84%Království hříšných
2021  78%Po stopách Jacka Rozparovače
2022  87%Království prokletých
2022  84%Hon na knížete Draculu
2023  83%Království obávaných