Blízká setkání se smrtí přehled

Blízká setkání se smrtí
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427963/bmid_blizka-setkani-se-smrti-atO-427963.jpg 4 18 18

13 povídek, kde smrt je vlídným průvodcem. Petr Hubený (*1965) ve svém knižním debutu rozehrává 13 příběhů. Každý z nich přivede čtenáře do jiného prostředí a vtáhne ho do děje svéráznými postavami i nečekanými situacemi… Co jsou zač hlavní "hrdinové"? Zmiňme například nerudného učitele jízdy na motocyklu, který se zaplete s tajemnou kráskou. Dále podvodníci, zločinci a jejich oběti, zvídavý manželský pár, slepý plavec, sveřepý horský průvodce, vysoce postavený manažer, osamělý pejskař, jednovaječná dvojčata, paranoidní miliardář či astronauti-kamarádi. 13 povídek spolu navzájem nesouvisí; provází je rukopis autora, který si překvapivými konci se čtenářem trochu pohrává a svým břitkým humorem by nabrousil i kosu. Dlužno dodat, že symbolika třináctky není náhodná. Kniha byla veřejnosti představena právě v pátek 13.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Blízká setkání se smrtí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

mrliš
26.09.2021 3 z 5

Hezká povídková kniha. Některé slabší, jiné vydařené. Jen poslední dvě mi přišly zbytečně moc dlouhé. Za mě doporučuji.

Marekh
29.05.2021 4 z 5

Děkuji nakladatelství Talent Pro Art za poslání knihy. O této knize jsem dlouho uvažoval a konečně jsem se do knihy ponořil. V knize se nachází 13 povídek různých žánrů – sci-fi, horor, detektivka. V anotaci je uvedeno, že povídky mají překvapivý závěr, ale u většiny povídek jsem odhadnul úplně nebo částečně závěr. U povídky OSAMĚLÝ PEJSKAŘ jsem se zmýlil a byl jsem vedle jak ta jedle. Vůbec mi nevadilo, že jsem odhadnul závěr povídek, protože mě čtení bavilo. Většina povídek se odehrává v Česku, jiné se odehrávají v USA a jedna povídka se odehrává ve Slovinsku.

Nejvíce se mi líbily tyto povídky: Nevrlý učitel motoškoly, Bivak pod Jalovcem, Vyvolená oběť, Dvě sestry, Konec světa v Jeseníkách a Blízké setkání se smrtí. Nejméně se mi líbila povídka Tinka a Jonáš, a pokud by se v knize nevyskytovala, vůbec by mi to nevadilo.

Po dočtení knihy jsem se zamyslel nad tím, že je důležité být vůči ostatním lidem velmi obezřetný obzvláště v dnešní době, i když jednají s námi dobře, protože člověk nikdy neví, jaké mohou mít skryté úmysly, zamyslel jsem se nad odpuštěním a také nad jednáním s lidmi..

Kniha je po grafické stránce pěkně zpracovaná. Na přední předsádce se nachází názvy jednotlivých povídek s obrázky včetně legendy žánrů, které se v povídkách nacházejí. Je to originální a moc se mi to líbí. Snad jsem tohle grafické zpracování v žádné z povídkových knih neviděl. Chválím. Na zadní předsádce se nachází mapa území Slovinska z povídky Bivak pod Jalovcem. Kniha má také pěknou obálku. V knize se nachází také poznámky pod čarou.

V knize jsem nalezl několik překlepů a někdy chyběly předložky (zájmena), anebo se nacházely navíc, ale to jsou maličkosti, nad kterými lze přivřít oči.

V PODĚKOVÁNÍ vypsal autor také jména spisovatelů, které měl za vzor. Mimo jiné se tam nachází také americký autor RAY BRADBURY, které mám rád a považuji ho za jednoho z nejlepšího autora žánru sci-fi.

Celkově hodnotím knihu pozitivně. Jedná se o autorovu prvotinu. Myslím si, že čtenářům, kteří mají rádi mix žánrů sci-fi, horor, detektivka, by se kniha mohla líbit. U některých povídek jsem pociťoval mírné mrazení. Sci-fi povídky byly přesně ušity na mou míru. Knihu hodnotím na 80 %.


kolacky
23.04.2021 4 z 5

Jednoduché, leč výživné... :-)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (do konce roku)

16.12.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Blízká setkání se smrtí v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

Petr Hubený
česká, 1965
2019  78%Blízká setkání se smrtí