Za zamčenými dveřmi

Za zamčenými dveřmi
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521936/bmid_za-zamcenymi-dvermi-65784d6d43a7e.jpg 4 536 536

Když si Nora Davisová dělala jako malá v pokojíčku úkoly, netušila, že její otec zatím ve sklepě vraždí ženy. Až do dne, kdy se jim u dveří objevila policie. O desítky let později je Nořin otec stále za mřížemi a ona je úspěšná chirurgyně s poklidným a osamělým životem. Nikdo netuší, že její otec byl sériový vrah. Pak však Nora zjistí, že jedna z jejích pacientek byla zavražděna – a to stejně děsivým a jedinečným způsobem, jakým vraždil i její otec. Někdo ví, kdo Nora je, a chce, aby za ten hrůzný zločin nesla zodpovědnost. Jenže ona není vrah. Policie jí nemůže nic přišít. Pokud se jí tedy někdo nepodívá do sklepa…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Locked Door , 2021


více info...

Přidat komentář

KatyM.
předevčírem 5 z 5

Další skvělý thiller od autorky. Od první stránky jsem se nemohla odtrhnout a musela číst. Konec překvapivý. Doporučuji.

Evaho73
30.05.2024 4 z 5

Výborný thriller, ktorý ponúka čitateľom napínavý a zaujímavý príbeh plný zvratov a tajomstiev. Autorka je majsterkou v budovaní napätia a vytváraní mrazivej atmosféry. Každá kapitola ma dokázala vtiahnúť hlbšie do príbehu a udržať v napätí. Hlavná hrdinka Nora Davisová bola pre mňa komplexná a fascinujúca postava, s ktorou som sa ľahko stotožnila. Jej vnútorné boje a tajomstvá pridávajú príbehu hĺbku. Autorka sa tu zaoberá zložitými témami ako tajomstvá minulosti, rodinné vzťahy a psychologické dilemy, čo pridáva príbehu ďalšie rozmery.
Ako nedostatok sa mi javilo tempo príbehu, ktoré bolo miestami pomalé, najmä v častiach, kde sa viac sústreďuje na vnútorné monológy a reflexie postáv.
Aj niektoré vedľajšie postavy by mohli byť lepšie vyprofilované a mať viac priestoru na rozvoj, čo by pridalo príbehu ďalšiu vrstvu komplexnosti.
Ak máte radi psychologické thrillery, táto kniha je ideálnou voľbou.


Proveju
29.05.2024 5 z 5

uf, to bylo teda něco. Knihu jsem sice musela odložit, ne kvůli příběhu, ale hned jak to šlo, jsem se k ní zase vrátila. Autorka umí vtáhnout do děje, a ten konec... Jdu se hned kouknout na další knihy autorky

Šebestová3
27.05.2024 5 z 5

Jedním dechem zhltnuto asi za tři hodinky! I přes kapku nevěrohodnosti jsem se nechala (ráda) strhnout. Konec byl teda skutečně nepředvídatelný.

Silvie1991
26.05.2024 5 z 5

Povedený psychothriller. Četl se jedním dechem, a i když obdobných příbéhů jsou stovky, autorka umí odvyprávět příběh, gradovat napětí a rozsévat střípky vodítek nesmírně mistrně.
Musím si přečíst i další autorčiny knihy.

Líba.z.hor
23.05.2024 4 z 5

Velmi čtivé, i když první kniha autorky se mi líbila o trochu víc.
I tak doporučuji.

kiraa
22.05.2024 4 z 5

Pár řádek, protože už za pár dní bych nevěděla, že jsem něco takovýho četla. Ale tím nechci nijak urazit. Podobných knížek je momentálně na trhu docela slušná řada a dobře se prodávají. Jednoduchý děj, žádná extra zápletka, minimální počet osob a překvapivý rozuzlení. Odpočinkovej thriller. Pro baby. Chlapy by asi nebavil. Uvěřitelnost neuvěřitelná. Ale to asi chceme, že. Do plnýho hodnocení se mi ale přece jenom úplně nechce. Úspěšná chirurgyně místy projevovala tolik nelogickýho jednání, že se mi z toho občas kroutily prsty na nohou :)

seabook04
21.05.2024 2 z 5

Neurazí, nenadchne.

Nebudu lhát, příběh vás rozhodně zabaví, ale více než samotnému ději a záhadám to přikládám zajímavosti hlavní hrdinky a ich formě, ve které je kniha psaná (sedlo jí tak fakt jak p*del na hrnec).

Druhý den si už pořádně nepamatujete ani děj, ani jména postav, ale rozhodně její čtení není ztrátou času (nenudíte se), jen se už za mě jednalo o předvídatelný příběh, takže se na konci nedostavil takový ten "wow efekt".

Pomocnice je za mě rozhodně o levl výše, ale uvidíme, jak si u mě povedou autorčiny další knihy.

Hodnocení: 2/5*, posloucháno jako audiokniha v originálu.

misaC
20.05.2024 4 z 5

Moje druhá kniha od této autorky. Zajímavý námět - nedokážu si představit, jak se dá žít s takovým rodinným osudem jako má hlavní hrdinka Nora.
Rozuzlení bylo pro mě až moc překvapivé.

Ajuszka
19.05.2024 5 z 5

Kniha od autorky Pomocnice, která byla lehce slabšího kalibru.

Setkáváme se zde s Norou, úspěšnou doktorkou,ale také dcerou sériového vraha.
Když její pacientky začne někdo vraždit stejným způsobem jako její otec,který si však odpykává doživotní trest, začne Noře kolotoč nepříjemných události,které ukazují na ni,jako na vraha.
Rozuzlení mě vcelku překvapilo,nicméně předchozí autorčinu knihu hodnotím o mnoho kladněji, ale i tahle byla čitelná

dencazrnu
19.05.2024 5 z 5

Tohle byl velmi napínávý thriller plný zvratů. Opravdu se mi líbilo, že si s námi autorka pěkně pohrála a vytvořila takovou atmosféru, kdy má čtenář pocit, že pachatelem je každá postava, která se v příběhu objeví. Malou výtku bych měla k chování hlavní postavy – vážně umí být někdo takhle naivní a před vším přivírá oči? Místy to bylo až trošku hloupé a její řešení situací bylo až absurdní. Pokud však před tímto trošku přihmouříte oko, věřím, že si čtení užijete, stejně jako já. Moc se těším na další knihy od autorky, protože mě její příběhy vždy pohltí a nepustí.

lucakuca
18.05.2024 5 z 5

Hustý!!!!!!

PetraBery
17.05.2024 4 z 5

Dcera sériového vraha se snaží nikde svou minulost nevytahovat, ale ona si ji stejně najde. Kdo napodobuje jejího otce? Napětí nechybí, stejně jako překvapení na konci.

EliskaD
16.05.2024 5 z 5

Na první dobrou jsem si říkala, že to už tu bylo mockrát, další sériový vrah a jeho napodobitel. Ovšem i přes všechna klišé se jednalo o naprosto úžasný čtenářský zážitek. Autorka umí psát tak, že jsem se opravdu nemohla odrhnout.

Pavlína2019
16.05.2024 5 z 5

Naprosto vynikající čtení. Jsem ohromně spokojená, zbytečné něco dodávat. Napínavé, překvapivé, nemohla jsem přestat číst. Rozhodně všem doporučuji. Určitě si knihu přečtěte!

Rosalie13
13.05.2024 3 z 5

(SPOILER) Po knize Pomocnice za mě průměrné. Rozčilovalo mě chování hlavní hrdinky, na kterou se někdo snažil hodit vraždy, které nespáchala, a ona se jen neustále snažila zamaskovat tyto falešné stopy. Hlavně aby se nic nedozvěděl detektiv. Teprve na konci knihy se konečně zkusila zamyslet nad tím, kdo jí to dělá.

Magdalenkačte
13.05.2024 4 z 5

Nora Davisová je mladá lékařka, která má vlastní zavedenou praxi a současně pracuje v nemocnici na chirurgii.

Současně je Nora dcerou Aarona Nierlinga, který bych odsouzen na 18 po sobě jdoucích trestů doživotí za velmi kruté vraždy mladých dívek. Nora se snaží na rodinnou historii zapomenout a žít jen prací.

Jenže ji jednou v ordinaci navštíví policie s tím, že jedna z jejich pacientek byla nalezena zavražděná a to stejným způsobem, jakým vraždil Nořin otec.

Do toho všeho se Nora setkává s bývalým přítelem Bradym a snaží se mu otevřít, protože ona cely život svůj původ tajila před ostatními. Je to komplikované a Nora má pochybnosti sama o sobě.

Zavražděných dívek přibývá a Nora se snaží zjistit pravdu na vlastní pěst. Že by se minulost vracela a Aaron měl napodobitele? A je možné podědit zvracené geny?

Mandlevest
12.05.2024 5 z 5

A zase jsem spokojená:-), tato autorka umí výborně pracovat s napětím, opravdu Vás příběh nutí otáčet stránku za stránkou. Ale vše je napsáno tak nějak lehce, srozumitelně a s nadhledem i počtem stránek je kniha taková úsporná a za mě jí to moc sluší. Už příběh Pomocnice jsem dosti vychválila a tento se mi také líbil. Bavilo mě to moc, četlo se to výtečně, napnutá jsem taky byla a konec, možná zrychlený, ale mě nevadil, spíše naopak, je jednoduchý a dobře vysvětlený. Už jen to je, pro mě, po všech těch otevřených koncích, které jsou teď v módě, docela úleva. Ale přece jen, poslední odstavec je třešnička na dortu, která mě pobavila. Povedený psychothriller na dva večery, dejte si ho :-).

Katulinka69
12.05.2024 4 z 5

Ikdyz mi Nora tak nějak nesedla, kniha byla naprosto super

ZuzanaZ83
10.05.2024 5 z 5

Pro mě další pecka. McFadden je moje královna psychothrillerů. Jednohubka, od které se nejde odtrhnout.