Zpět do kouzelného světa Animant, pana Reeda a samozřejmě knih

recenze

Pár stránek navíc (2020) 5 z 5 / Libi.livres
Pár stránek navíc

Jakmile jsem zjistila, že existuje pokračování či spíše krátký dovětek ke Kronikám prachu a tudíž moji milovaní hrdinové Animant a pan Reed znovu ožijí, moje srdce zaplesalo radostí a musela jsem tuto knihu ihned mít a číst!!! A bylo to opět nádherné, vtipně rafinované a okouzlující jak jen knižní příběh může být. Jak ráda jsem se opět vrátila do tohoto světa - Londýn, Anglie, viktoriánká éra a fascinující prostředí knihovny královské univerzity s neméně fascinujícími postavami a jejich osudy.
V knize najdeme nejen krásné ilustrace a zajímavosti ze samotného vzniku knihy, ale i různé dopisy mezi postavami doplňující děj. Už jen to je kouzelné samo o sobě oproti dnešní zrychlené přetechnizované době, to napjaté čekání na popsaný list, přičemž nevíte kdy a zda vůbec dorazí a hltáte každou řádku dopisu, přičemž si ho přečtete několikrát a vzápětí už se opět začínáte těšit na další, jelikož jiná možnost spojení mezi lidmi není.
A v neposlední řadě je kniha proložená kapitolami navíc. Například těmi, které se týkají vlastního příběhu vedlejších postav a tudíž by v první knize zaváděly čtenáře pryč od hlavního děje, to byla např. kapitola o tom jak se poznal Henry, bratr Animant, se svojí Rachel, jelikož v Kronikách už je poznáváme jako pár. Anebo kapitola o původu Elisy Hemmiltonové, Animantiny londýnské kamarádky, jak žila dříve než se stala studentkou na ženské univerzitě a jak vůbec získala svou mecenášku slečnu Franzin Brandon-Weldersonovou, která jí toto studium umožnila. Kapitolou, která mě nesmírně mrzela, že nebyla v samotných Kronikách, byla kapitola z pohledu pana Reeda, kdy se děj vrátil do času po náhlém odjezdu Animant zpátky domů do Bathu, tedy co se dělo předtím než jí zaklepal na dveře a požádal ji o ruku. Tato kapitola tam skutečně měla být, jelikož by pak konec nepůsobil tak uspěchaně a útržkovitě což spoustu čtenářů po tak obsáhlém dobrodružtví v Kronikách mrzelo, protože bychom znali myšlenky a události co k tomu pana Reeda dovedly. No a nejhezčí kapitolou byla samozřejmě kapitola poslední, která se dějově odehrávala po konci Kronik, tedy po zasnoubení Animant a Thomase Reeda. Úplně lehce a plynule mě tato kapitola dostala opět do jejich úžasného světa plného lásky, knih a jejich neodolatelného špičkování a hádek, prostě i po projevu svých citů jsou to pořád oni dva se svými osobitými charaktery. Děj této kapitoly nás zavede na Vánoce k celé rodině Reedů, kteří se seznamují s nyní již Thomasovou snoubenkou Animant, a po počátečních rozpacích a mrzutosti starého pana Reeda, Thomasova otce, který je stejný paličák jako jeho syn, náhlá událost spojí všechny dohromady. A ten konec kapitoly a zároveň závěr této knihy, ten jen úsměvným způsobem dokázal jak jsou si tito dva souzeni nejen skrze vzájemnou lásku ale i svou společnou vášní pro knihy, které jsou symbolem celých Kronik... ale to, to už si budete muset přečíst sami a určitě Vás to na samém konci rozesměje a zároveň zahřeje u srdce stejně jako mě:-))


Pár stránek navíc Pár stránek navíc Lin Rina

Bonusová kniha pro fanoušky romantického bestselleru! „Nejmilejší Eliso, už je to tady! Vše nejnutnější sbaleno, vše potřebné zařízeno, matka je dokonce spokojená s mým výběrem garderoby. Od středy za týden se vracím zpátky do Lon... více


Komentáře (0)

Přidat komentář