Zlo z džungle

recenze

Němé duše (2023) 5 z 5 / Kikina182
Němé duše

Omden opovrhuje povoláním svého otce a ani v nejmenším nemá v plánu po něm nevěstinec převzít. Jeho snem je jít studovat na univerzitu v hlavním městě a odvést sebou svou sestru Namii, aby ji nepotkal stejný osud jako dívky v otcově podniku. Je pro to ochotný udělat všechno, třeba i pomoct vypátrat, kdo je zodpovědný za mrtvá těla v pralese. Rozehrává tak nebezpečnou hru s ještě nebezpečnějšími lidmi, která ho může stát všechno.

Jitka Ládrová má hodně popisný styl psaní, ve kterém nechybí ani myšlenky a emoce čtyř hlavních postav. Ale i přes popisnost, nebo možná právě kvůli ní, je příběh návykový. Jakmile jsem začala číst, nedokázala jsem se od knihy odtrhnout.

V příběhu se střídají poklidnější části, ve které jde hlavně o politikaření a potom části, kde skutečně přichází na řadu nějaká akce. Skvěle se doplňují a vytvářejí tak zajímavý a všestranný příběh.

Kniha je také plná smrti a lásky. Postavy se tu zamilovávají a umírají tak nečekaně, že člověk nikdy netuší, co se stane dál. Nechybí ani spousta dalších zvratů, kterých je v knize ještě víc než palčivých otázek, které čtenáři nedají spát. Ale ty nejvíc šokující čekají až na samém konci knihy.

Postavy jsou autorčiným mistrovským dílem. Jejich povaha je tak neskutečně komplexní, že než jsem knihu dočetla, změnila jsem na každou z nich tak bambilionkrát názor. Jsou hrozně zajímavé a v příběhu se jim toho děje tolik, že žádná z nich zkrátka nemohla být na konci stejná jako na začátku. V tomhle kniha perfektně imituje život a moc se mi to líbí.

Němé duše je úžasná fantasy kniha, kterou doporučuji všemi deseti. Nebála bych se říct, že se jedná o nejlepší fantasy z pera českého autora, které jsem kdy četla. Takže pokud se jedná o váš žánr, určitě si na knihu udělejte čas.

Za poskytnutí RC děkuji autorce Jitce Ládrové.


Němé duše Němé duše Jitka Ládrová

Každý si v sobě nese křivdu. Co když ale člověk přijde i o tu poslední šanci na zadostiučinění? Omden z duše nenávidí povolání svého otce, který je majitelem bordelu. A poté, co mu přijde dopis s oznámením, že ho nepřijali na ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář