Zářivá noc hvězd a ledu

recenze

Zářivá noc hvězd a ledu (2023) 5 z 5 / EvikU.
Zářivá noc hvězd a ledu

Kniha vypráví o silném příběhu, který se stal. O tom, co byla nejspíš největší chyba takového neštěstí. Titanic jeho výrobci i kapitán lodi brali jako nepotopitelnou loď. Vzali tak jen 20 záchranných člunů, což bylo na takovou velikánskou loď příliš málo. 

Atmosféra příběhu je ale taková, jak ji známe. Nic mě v knize oproti filmu nepřekvapilo. Ti lidé, kteří přežili už nikdy nemohli být stejní. Jímá mě hrůza, co si museli zažít. Přijít náhle o své blízké, zažít hrůzu ostatních umírajících lidí. 

Co musím vyzdvihnout je pohled na kapitána a loď Carpathia, který jako jediný vyslyšel nouzové volání Titanicu a rozjel se plnou parou vpřed směrem, kde věděl, že je velký ledovec, ve tmě, ohrožoval sebe a svou vlastní posádku, jen aby tam byl co nejdřív a zachránil co nejvíc lidí. Přežilo jich 705. 

Při bohoslužbě na lodi a pohřeb 4 mužů do moře jsem regulérně bulela. Příběh Kate Connollyové mě velmi dojal a brala bych další díl. Jestli se z toho postupně lidé dostali a dokázali vůbec mít alespoň trochu plnohodnotný život. 

Kapitán Rostron se rozhodne odvézt posádku do New Yorku. Nastává vyšetřování jak vše probíhalo. Snažili se najít viníka, který mohl za potopení Titanicu a tolik mrtvých. Kapitán Rostron z lodi Carpathia pak dostal ocenění, které nenechal jen na sobě. Zásluhy dával i své posádce, která na 100 % plnila jeho příkazy.

Silný příběh, který stojí za přečtení. 


Zářivá noc hvězd a ledu Zářivá noc hvězd a ledu Rebecca Connolly

Kniha napsaná dle pozoruhodného skutečného příběhu lodi Carpathia, a jejího legendárního kapitána, který zareagoval na tísňové volání potápějícího se Titaniku. Krátce po půlnoci na 15. dubna 1912 je kapitán Carpathie, Arthur Rost... více


Komentáře (0)

Přidat komentář