Záhada zmizelého mladíka

recenze

Pod hladinou (2021) 5 z 5 / a.k
Pod hladinou

Gwen Proctorová bývala manželkou sériového vraha. Od chvíle, kdy došlo k hrůznému odhalení manželova řádění, se Gwen stala cílem pronásledování a šlo jí o život. Veškeré síly tenkrát vložila do ochrany dcery Lanny a syna Connora, kteří toho zaslepeného šílenství taktéž nebyli ušetřeni.

Teď už mají to nejhorší za sebou. Skončily časy skrývání i častého stěhování a nový domov našli u jezera Stillhouse. Alespoň to si Gwen po boku nového partnera Sama myslí.

Bohaté zkušenosti z posledních let může nyní Gwen zužitkovat v nové práci pro detektivní kancelář. Zrovna teď mají pátrat po pohřešovaném mladém muži, který zmizel před třemi roky z baru během nočního tahu s kamarády. Hledání začíná u zdrcené mladíkovy matky, která tráví dny pečením sušenek pro syna, který se stále nevrací.

Čtvrtá epizoda série "Na dně / Jezero Stillhouse" přinesla novinku v podobě Gweniny práce soukromého detektiva, přesto zůstávají zachované některé prvky, které byly pohonem předchozích dílů. Místní komunita nepřijala ani děti, ani Gwen se Samem, stupňují se výhrůžky místních, které přechází ve fyzické činy. Střet s vidláckou mafií a vyhrocená atmosféra donutí Gwen, aby se všemi rychle opustila domov. Opět přijdou napínavé chvíle, kdy půjde o život členů Gweniny rodiny, za kterou se bude bít jak lvice. Svou roli bude mít i ponuré, zlověstné městečko Wolfhunter, které jsme poznali v minulém díle.

Román je moc dobře napsaný, děj má spád a v úzkém spojení Gwenina soukromého života s aktuálním pátráním přináší více vrstev příběhu. Pozadu nezůstávají ani děti. Svůj prostor tady dostává dcera Lanny se svou nevyzpytatelnou přítelkyní Vee, obě budou hodně důležité pro rozpletení celého tohoto podivného pátrání.

Čtenáři, kteří neznají předchozí díly, budou ochuzeni o působivou Gweninu minulost. O těch nejdůležitějších momentech z minulých dílů se zde ale dočtete, a tak knihu lze číst i jako samostatný román. Zápletka se mi tentokrát líbila o trochu více než v díle předešlém. Jde o velmi svižně napsaný příběh, plný nebezpečných nástrah, nepřátelského prostředí a hodně silných protivníků. Gwenina detektivní práce při rozplétání záhady okolo zmizelého mladíka není souborem žádných nudných výslechů, ale sledem dějově zajímavých a akčních scén. Gwen neopouští ani odvaha a důvtip, a tak je kniha ideální pro všechny, kteří mají rádi rychlý děj podpořený nevšední hlavní postavou.


Pod hladinou Pod hladinou Rachel Caine (p)

Přestože ji nepřestává pronásledovat hrůzná minulost, snaží se Gwen Proctorová žít dál. Jejímu životu dává navíc smysl jeden starý případ: jedná se o záhadné zmizení mladého muže v Tennessee, který je už tři roky nezvěstný. Jeho m... více


Komentáře (0)

Přidat komentář