Záhada panství Bainbridge

recenze

Záhada panství Bainbridge (2021) 5 z 5 / neubam02
Záhada panství Bainbridge

„Pocit viny setrvává, jako pach spadaných jablek hnijících v sadě.”

Wau! Tohle byla nejlepší hororová kniha, jakou jsem kdy četla a že jsem jich četla dost. Rozhodně během čtení pocítíte mrazení a strach. Neustále budete muset přemýšlet, zda vás autorka klame a co se to vlastně děje.

Kniha se vypráví ve třech časových rovinách, které se po kapitolách střídají. Každá stránka je tak neuvěřitelně napínavá, že vás to nutí číst dál a dál. Právě ono střídání časových rovin po kapitolách zaručuje neskutečnou čtivost. Rozhodně se nebudete od knihy moci odtrhnout.

První časová rovina se odehrává v ústavu pro choromyslné, druhá je panství Bainbridge z roku 1635 a poslední panství v roce 1865-1866.

Elsie, mladá vdova, se ocitá v ústavu pro duševně choré, kam ji poslali po tom, co ji nalezli polomrtvou před hořícím domem. Čeká ji soud za něco, co možná spáchala a možná nespáchala. Nezbývá jí nic jiného, než svůj životní příběh odkrýt doktoru Shepherdovi, který je její jediná naděje, jak uniknout oprátce. Uvěří jí?

V roce 1865 přijíždí mladá vdova Elsie se svou svěřenkyní Sárou na venkovské sídlo rodu Bainbridgů, které zdědila po svém zesnulém muži Rupertovi. Vše se pokazí v momentě, kdy otevřou dveře na půdu a objeví zvláštní dřevěné postavy, tzv. společníky, kteří vypadají tak živě, že se vám může zdát, že vás sledují. Kromě těchto strašidelných společníků objeví i dva deníky, které jsou velice staré a díky nimž mohou nahlédnout do dávných dob panství Bainbridge.

V roce 1635 na panství Bainbridge žije Anna s manželem Joziášem a dcerou Hettou.
Co se jim stalo? Kde se vzali společníci?

Začíná Elsie bláznit nebo se tu děje něco nepochopitelného?
Uvěří někdo jejímu příběhu nebo skončí na šibenici?

Líbilo se mi, že kniha nebyla jen nějaká strašidelná duchařina, byla velice psychologicky propracovaná. Řešila se zde řada závažných otázek, jako zneužívání, nemoci, bolest ze ztráty, láska k rodině a mnoho dalšího.

Konec byl ohromně překvapující a záleží na fantazii čtenáře, jak si knihu přebere.
Já jsem v ní určitě našla přesně to, co od hororu očekávám.

O Darcy Coates se říká, že je královna hororu, ale právě se jí zrodila velká konkurence!

Doufám, že Záhada panství Bainbridge nebyla poslední kniha od Lauri Purcell.

Doporučuji všem milovníkům hororů a tajemna!


Záhada panství Bainbridge Záhada panství Bainbridge Laura Purcell

Když se mladá vdova Elsie přestěhuje na venkovské sídlo svého zesnulého manžela Ruperta Bainbridge, čeká ji kromě chladného přijetí od služebných a nekonečných hodin osamění i temné překvapení. V podkroví nalezne zvláštní dřevěné ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář