Záhada domu Marwicků

recenze

Záhada domu Marwicků (2021) 4 z 5 / neubam02
Záhada domu Marwicků

Jsem jedna z největších fanynek Darcy Coates, ale tohle, abych pravdu řekla, je jedna z jejích slabších knih. Jsem drobet zklamaná.

První část knihy si říkáte - hm duch v domě, klasické ohrané téma, takže čekáte nudu.
Druhá půlka knihy se rozjede a říkáte si, že to bude hustý... napínavě hltáte stránku za stránkou, nemůžete se dočkat, co přijde dál…. a pak to Darcy zabije koncem jako z pohádky. Někdo by jí měl říct, že horory nemají mít šťastné konce.

Další věc, co se mi nelíbí je, že její knihy jsou čím dál tím tenčí. Záhada domu Marwicků je velice tenká, a přitom by vůbec nevadilo více stran. Dozvědět se do detailu minulost obou dívek, co se stalo s rodinami, které utekly, nebo aspoň co se stalo tu noc, kdy utekla poslední rodina…

No ale nechci jenom hanit, protože díky tomu málo stran, jede děj velice svižně. Kdyby nebylo toho šťastného konce, tak by to byla skvělá hororová kniha. Během knihy několikrát změníte názor na to, kdo je v knize vlastně ten špatný… je Helen zlá nebo to myslí s Annou dobře?

Díky krátkosti knihy známe hlavní postavy jen povrchně. Víme jen to, že obě měly temnou minulost. Hlavní postavy by to chtělo více vykreslit.
Kniha je vyprávěna z pohledu zvědavé a odvážné Josefiny, která vedle domu Marwicků žije společně se svými kočkami, které mají dost rozumu a na sousedovic dům se ani nepodívají, natož aby k němu šly.
Anna je na první pohled plachá podivínka se zálibou v restaurování panenek a agresivním expřítelem na krku. Rozhodně je ale velice odvážná nebo možná hloupá, když se rozhodla v domě Marwicků bydlet i přesto, že tam straší.
Neuškodilo by dozvědět se více o životě bratránka Lukase, protože i on je jedna ze stěžejních postav.

Knihu doporučuji spíše nenáročným hororovým čtenářům. Ti, kteří si chtějí přečíst pořádný horor, u kterého budou mít husí kůži, doporučuji od Darcy spíše knihu Přízraky domu Carrowů.

Hodnocení někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami.


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Žiju vedle domu, kde straší. Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek. Žádná rodina tam ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář