Z krve a popela - recenze od @knihy.plne.hvezd

recenze

Z krve a popela (2021) 2 z 5 / uzivatel6387
Z krve a popela

tuto knihu jsem dostala díky #humbookblogeri jako recenzní výtisk #spoluprace

‼️tato kniha se řadí do New Adult beletrie‼️

od této knihy jsem kvůli skvělým zahraničím ohlasům čekala vážně hodně. skvělá romantika, dobrý příběh, zajímavé postavy... nedočkala jsem se. ba naopak, tato kniha mě velmi, velmi zklamala.
začněme asi u toho méně podstatného; děj jako takový byl velice průměrný. hlavní hrdinka je od narození vyvolená, nikdo neví proč, nikdo neví jak. já doteď nechápu vůbec nic, protože autorka se podrobnějším vysvětlováním nezaobírala. celých 400 stran knihy se odehrává v sídle, chvílemi jsem z toho pociťovala až klaustrofobii. posledních 100... sice se odehrávalo mimo sídlo, ale bylo to to nejhorší zakončení, které jsem kdy četla. hodně mi to připomínalo after; hrdinové se k smrti pohádají a zhruba dvě minuty po hádce (já si tady nedělám legraci, vážně to mohlo být jen několik minut) se spolu vyspí. a když už jsem nakousla ten sex; zaprvé nevím, jak něco takového mohlo vyhrát nejlepší romantiku roku 2020 - jejich vztah nebyl uvěřitelný, ale ještě důležitější je, že byl plný násilí. Hawke k sexu Poppy v podstatě psychicky donutil. při jedné konkrétní scéně bych se ani nebála říct, že jí znásilnil. ale nám je tento vztah pokládán jako něco krásného a romantického. prostě... ne?? bylo tam tolik problémů!! Poppy se do Hawkea zamilovala dost možná jen kvůli tomu, že nikdy neměla poblíž sebe chlapce jejího věku. a Hawke? ten byl jen horny a psychicky jí nutil k tomu mít s ním poměr. u některých konkrétních (nejen) sexuálních scén jsem musela až kulit oči nad tím, jaké vlezlosti a namyšlenosti Hawke Poppy říkal, aby jí svedl. a ještě víc jsem kulila oči nad tím, že se mu to povedlo. to nebylo nic jiného, než stockholmský syndrom.
a ten úplný konec, ta poslední věta? největší hloupost a nesmyslnost, kterou autorka mohla vymyslet.

kniha mě strašlivě zklamala a naštvala. rozhodně jí nikomu z vás nedoporučuji, protože za něco takového nestojí utrácet peníze.
do dalších dílů se pouštět nebudu.

2*/5*, a to hodnotím velice milosrdně.


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

První díl návykové fantasy ve stylu knih Sarah J. Maasové Poppy byla už od narození vyvolena, aby svět přivedla do nové éry, a její život tak nikdy nepatřil jen jí. Na ramenou jí teď leží budoucnost celého království, sama však... více


Komentáře (0)

Přidat komentář