Vysoká očekávání

recenze

Ženy zločinu (2023) 2 z 5 / bradovav
Ženy zločinu

Obálka: 4*
Obsah: 3*
@albatrosmedia #spoluprace

Možná jste si už všimli, že pokud jde o zločiny, vždy se kniha objeví i na mém profilu. Číst o zločinech, vnímat příběhy a děsit se. Ano, někoho děsí horory, mě naopak reálné hrůzy, které se dějí kolem nás.

Když jsem viděla obálku této knihy, nastavila sem si očekávání, která možná odůvodňují mé celkové hodnocení. Podle obálky jsem si vysnila knihu plnou příběhů zločinů provedených ženami. Toto ve mě umocnil i text ohledně smrtelně nebezpečných žen.

A teď k jádru pudla, jak s oblibou říká má kolegyně. Kniha Ženy zločinu je sestavena ze šesti opravdu děsivých příběhů vězenkyň jak z České republiky, tak ze zahraničí. Tyto příběhy na mě působily opravdu silně, například o kapitole Ďáblova dcera jsem přemýšlela i pár dní po a děsila sem se, že jsou na Zemi lidé, kteří nepoznají reálný svět jinak, než přes mříže.

Tyto opravdové příběhy jsou prolínány neméně opravdovými rozhovory s ženami na druhé straně barikády. Psycholožka, dozorkyně, ředitelka věznice

Zde si nemůžu odpustit menši vložku - vyrůstala jsem v rodině bachařů, jednoho jsem si i vzala a tak mě prostředí vězeňství provází celý život. Konkrétně tedy příběhy dozorkyně a ředitelky pro mě nebyly výrazně zajímavé a myslím, že pokládáním jiných otázek by se dalo dosáhnout i zajímavějšího výsledku. Závěrečný rozhovor s paní ředitelkou mě pak chvílemi až překvapoval určitou dávkou naivity. Věřím ale, že pokud nejste v detailu fungování věznic, neznáte nikoho, kdo v tomto prostředí pracuje - přijdou vám zajímavé i tyto dialogy.

Za mě bych uvítala knihu, která by se věnovala jen ženám na temné straně, kterých by pak mohlo být i více. Knize ovšem nemohu odepřít čtivost, přečteno sem měla za 1 den.

Celkové hodnocení: 3* z 5*


Ženy zločinu Ženy zločinu Lucie Bechynková

Smrtelně nebezpečné ženy a jejich krvavé stopy v historii. Zločin má i ženskou tvář – a nikdo to neví lépe než Lucie Bechynková, zločinožroutka a spoluzakladatelka oceňovaného podcastu Opravdové zločiny. Čeho všeho jsou ženy sc... více


Komentáře (0)

Přidat komentář