Vyprávění z Ostružinového houští.

recenze

Vyprávění z Ostružinového houští (2023) 5 z 5 / bajub
Vyprávění z Ostružinového houští

Hledáte-li ke čtení něco laskavého, milého, něco, co vám vykouzlí úsměv na tváři, mám pro vás tip - Vyprávění z Ostružinového houští.

Tahle úžásná, nádherně ilustrovaná kniha pro děti na vás dýchne atmosféru staré Anglie. Jen se nenechte zmást, tohle totiž není vyprávění ze světa lidí, příběhem vás budou provázet dobrosrdečné myšky. Myšky, které jsou přátelské, neváhají kdykoli komukoli pomoci a nepromeškají žádnou příležitost k oslavě.

V zahraničí původně vycházely jednotlivé příběhy zvlášť, my ale máme štěstí - dočkali jsme se rovnou souborného vydání, které sice může na první pohled působit jako poměrně rozsáhlá kniha (obzvlášť když si uvědomíme, že je určená již pro čtenáře od 4 let), ovšem dominantou celého příběhu jsou nádherné ilustrace. Ilustrace, u nichž strávíte mnohem víc času než u samotného čtení. Jsou propracované do naprostého detailu (včetně nepořádku) a uvidíte, že budete prozkoumávat každou postýlku, komůrku, schodiště.

Musím přiznat, že se dcera malinko ztrácela v množství postav a zpočátku se poměrně často doptávala, kdo je kdo, ale jinak jsou to příběhy nenáročné, milé, s přátelskou atmosférou a já si nejednou povzdechla, jak by se nám (lidem) krásně žilo, kdybychom se k sobě chovali alespoň z poloviny tak jako myšky z Ostružinového houští.

V ostružinovém houští je naprosto ideální čtení na tohle období - úplně totiž vybízí zachumlat se do deky a ponořit se do světa myšek, kde to voní po bezinkovém čaji a čerstvě upečených koláčích.

Co říkáte, není to nádhera?


Vyprávění z Ostružinového houští Vyprávění z Ostružinového houští Jill Barklem

Cupky dupky… slyšíte to? Co se to děje v Ostružinovém houští? To si myšky dělají zásoby na zimu! S příchodem jara pak popíjejí bezinkový čaj a užívají si první sluneční paprsky, v létě si chladí tlapky a ocásky v průzračné vodě a ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář