Volající: J. D. Barker prostě umí…

recenze

Volající (2022) 5 z 5 / VasnivaCtenarka
Volající

Jordan má špatný den. Hodně špatný den! Začíná to už tím, že uvízla v zácpě a za 3 minuty musí být ve studiu, protože posluchači její ranní rozhlasové show prostě nepočkají! Sakra práce!!! A ještě má zlomený podpatek! A ti řidiči kolem – kde dali sakra mozek?!

Ucpaná dálnice ne a ne se rozjet. Musí se tam prostě dostat včas. Vystupuje z auta, zamyká ho a utíká do budovy rozhlasové stanice SiriusXM. A aby toho neměla málo, tento její počin vidí policista Cole, který nevěřícně zírá na to, jak tahle energická žena opouští své auto ve stojící koloně a běží pryč. Jak tam může nechat jen tak své auto?! Nekompromisně se za ni vydává…

Tím ale Jordan její špatný den teprve začíná. Myslíte si, že nemůže být hůř?! Tohle ještě nic není…. tohle je jen úvod do špatného dne… tohle je jen sranda v porovnání s tím, co jí teprve čeká…. Protože to, co bude následovat… je otázka její volby. Je to jen hra…. tak nějak to říkal Bernie?, který ji zavolal do živého vysílání… Je to jen hra…. hra, při které vybuchují bomby… Děsivá hra plná bolesti, frustrace, strachu a snahy o záchranu lidských životů….

J. D. Barker prostě umí. Pokud jste dříve četli jeho sérii Sam Porter, tak se nejspíše neubráníte porovnávání. Sam Porter byl naprosto úžasný, skvělý, originální, peckovní a mnoho a mnoho dalších superlativů bych mohla vymyslet. Na Sama Portera zatím nic nedosáhlo, přesto musím říci, že Volající je taky velice povedená kniha. Myslím, že stejně jako Sam Porter, tak i Volající by si zasloužil pozornost filmových gigantů. Byl by to dokonalý akční film, kde byste s napětím sledovali, jak se Cole a Jordan snaží zastavit Bernieho…

A Bernie je velmi, velmi chytrý a rozhodně jim to nijak neusnadňuje. Na tento den se připravoval tak dlouho… Připravil se na všechno. Do detailu měl svůj plán připravený.

Musím přiznat, že tempo knihy bylo výborné. Už od první stránky vás autor svým stylem vtáhl do příběhu a nepustil. Dále musím přiznat, že mě o chlup více bavila první půlka knihy, kdy nás ještě autor nechal tápat nad tím, co je Bernie zač. V polovině příběhu vše autor objasnil a začala teprve ta pořádná “honička” za Berniem.


Kapitoly byly celkem krátké, takže člověk měl pocit, že to hezky “odsejpá”. A co miluji u Barkera je to, jak ty kapitoly zakončí. Vždy tak, že máte potřebu číst dál… Vždycky je zakončí způsobem, který vám na vteřinku vyrazí dech a zůstane prázdnota – prostor pro myšlenku, šok… a to je to, co vás donutí okamžitě začít číst další kapitolu, abyste si své myšlenky potvrdili nebo vyvrátili.

J. D. Barker je mistrem v popisu prostředí a událostí. Všechno umí popsat tak dokonale, že se vám při čtení odehrává v mysli a před očima film. Tohle mám na jeho knihách moc ráda. Nejenže vás vtáhne do děje hned od prvního odstavce, on si k tomu všemu pohrává s vaší představivostí.

Popis charakterů osob se Barkerovi taky vydařil. Jordan je…. prostě Jordan. Drsná žena, kariéristka, která udělá pro svůj úspěch snad cokoliv. Je to žena, která je citlivá, avšak aby uspěla, musí jít někdy city stranou. A Bernie? Nešťastník, který má potřebu pomsty. Oběma budete dokonale rozumět. I když je Bernie vyšinutý a bezcitný, tak víte, že ve skutečnosti je jen extrémně zraněný…a pomstychtivý. A své pomstě chce dostát za každou cenu.

J. D. Barker je zkrátka výborný autor a i když tahle kniha nedosahuje stejné úrovně jakou mají knihy ze série Sam Porter, rozhodně vám tuto knihu mohu doporučit. Budete velmi mile překvapeni.


Volající Volající Jonathan Dylan Barker

Každá volba může mít smrtící následky. Od autora bestsellerové série Čtvrtá opice. Kontroverzní rozhlasová moderátorka Jordan Briggsová se vyškrábala na kariérní vrchol. Nekompromisní honba za úspěchem si však vybrala svou daň. J... více


Komentáře (0)

Přidat komentář