Vermontské psycho

recenze

Vermontské psycho (2018) 4 z 5 / MMacicekk
Vermontské psycho

Tower Motel byl prosperující atrakcí, dokud nebyla v okrese dostavěna dálnice, která zapříčinila odliv hostů, a motel nakonec zkrachoval. Amy, Piper a její malá sestra Margot si v něm jako děti hrály, dokud neobjevily něco temného, co navždy ovlivnilo jejich přátelství - pokoj 29. Nyní je Amy obviněna z hrůzného zločinu, který donutí Piper a Margot znovu se ponořit do minulosti motelu a odhalit jeho pravdu.

Zpočátku se můžete ztrácet ve jménech a datech, protože autorka rychle střídá víc dějových linek i vypravěčů. Brzy se však začnete v příběhu orientovat a budete spolu s hlavními postavami odhalovat tajemství jednoho motelu nacházejícího se v Londýně ve Vermontu. Sylvie Slaterová toužila stát se herečkou a pravidelně psala dopisy slavnému mistru hororu Alfrédu Hitchcockovi. Snažila se ho v nich seznámit se svým hororovým námětem. Jednoho dne však zmizela a už se nikdy nevrátila. Rodina věřila tomu, že odjela do Hollywoodu splnit si svůj sen. Zjistí Amy, Piper a Margot, co se jí stalo?

Autorka je skvělá vypravěčka a umí navodit tu správnou hororovou atmosféru. Starý motel s opuštěnými místnostmi a věží je tou správnou kulisou k hororovým scénám. Příběh jsem hltala od prvních stránek a těšila se, co nového a děsivého se na další stránce dozvím. Neměla jsem pocit, že by příběh plynul v pomalém tempu, jak jsem se dočetla v komentářích u knihy. Rozuzlení bylo překvapivé, ale konec samotný mě po zjištění, co za tím stojí, už nechal celkem chladnou. Možná jsem čekala něco trochu jiného. Další věc, kterou musím vytknout, jsou chyby v záměně jmen, a dokonce i data. Přesto knihu hodnotím nadprůměrně a těším se na autorčinu novinku Pozvaní, kterou mám v plánu si brzy přečíst.

Komentáře (0)

Přidat komentář