Velmi pěkné Sci-fi!

recenze

Odkaz lidské mysli (2022) 4 z 5 / KnihomolDom
Odkaz lidské mysli

Na začátku čtení jsem si nebyl úplně jistý tím, co si mám o tomto Sci-fi světě myslet. Ze začátku mi svět přišel trochu umělý a příliš pomalý, ale zhruba po 80 stranách se příběh pomalu začal rozjíždět a dávat smysl. Po celou knihu se drželo velmi příjemné napětí až do vyvrcholení na konci, které mě velmi mile překvapilo.

Začátek knihy byl pro mě mírně slabší. Prolog nastartoval rychlost knihy na velmi rychlý stupeň a četlo se to velmi dobře a děj mě okamžitě chytil.
Prvních pár kapitol pak bohužel vzalo pomalejší ráz a byly pro mě na čtení mnohem náročnější. Z mého názoru až příliš přehnaný worldbuilding zároveň s tvorbou vztahů hlavních postav byl až moc pomalý a v knize to mírně drhlo.
Zhruba od 80. stránky se děj pomalu začal rozjíždět a nabral trochu na napětí, které na začátku hodně chybělo. Svět začal dávat větší smysl a postavy začaly být uvěřitelnější.
Konec knihy, respektive posledních zhruba 100 stran, bylo něco jiného. Napětí mezi postavami a pocity, které dávaly najevo byly velmi pěkně napsané. Rozuzlení, které se mi pomalu dostávalo mě drželo v ději a vyvrcholilo to perfektním koncem, vysvětlující pointu příběhu.
Až na pomalejší začátek jsem si knihu velmi užil.


Odkaz lidské mysli Odkaz lidské mysli Radek Sterakdary Starý (p)

Na Zemi roku 2043 přistálo mimozemské plavidlo a vypustilo černý sliz rozežírající všechno okolo. Ke zděšení lidstva tato hmota dokázala přebrat kontrolu i nad nejmodernějšími technologiemi. Planetu měli spasit robotičtí ochránci,... více


Komentáře (0)

Přidat komentář