Vánoce na skotském hradě

recenze

Vánoce na skotském hradě (2023) 5 z 5 / EvikU.
Vánoce na skotském hradě

Tahle kniha mě zachránila v době, kdy se na mě valilo mnoho špatného, spousta nemocí a já jsem knize moc vděčná, že mi dala přesně to, co jsem v tu chvíli potřebovala.

Belle se cítí sama, žije ve Skotsku v jedné vesnici, učí ve škole a žije hlavně pro druhé. O maminku přišla jako dítě a tatínek je daleko v Africe pomáhá v sirotčinci. Jedno zimní odpoledne srazí stařenku z hradu. Oběma to změní život k lepšímu. Dávají si pocit užitečnosti, sebevědomí a chrání se navzájem od osamělosti.

Do toho na hrad přijíždí hraběnčin vnuk, kterého neviděla 30 let. Jeho otec zapříčinil i rozkol mezi Jackem a jeho matkou. Babička Edina má svá Vánoční přání. A Belle se rozhodne jí je splnit. S některými ji ale musí pomoci její vnuk Jack.

Nenáročné čtení, které ale bylo skvěle napsané, milé, dojemné se spoustou lidskosti, přátelství a lásky mezi lidmi.

Ano, příběh jako takový měl hodně předvídavou dějovou linku, ale četla se dobře. Zamlouval se mi styl psaní autorky, troufnu si říct, že tady ho ani překlad nijak nerušil. Takový láskyplný příběh, který vyvolal úsměv na rtech a na konci vykouzlil i slzy dojetí. Nakolik to bylo knihou a nakolik mým rozpoložením, ale tato kniha si mě získala svou láskou mezi lidmi a bude mít místo u mě v knihovně. A kdo ví, třeba se k ní každý rok vrátím o Vánocích


Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Jednoho dne Belle v chumelenici podklouzne kolo a ona narazí do stařičké paní a zraní jí kotník. Když zjistí, že Edina na nedalekém hradě žije úplně sama, rozhodne se k ní nastěhovat a postarat se o ni, dokud se neuzdraví, a připr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář