V kleci

recenze

V kleci (2019) 5 z 5 / EvikU.
V kleci

První díl série Sayer Altairová jsem vyposlechla jako audioknihu. Kniha je moc dobře načtená, k tomu zajímavé téma a máte hned důvod mít co nejvíc sluchátka na uších. Dokonce jsem trhla i dcery, které mají často při každé činnosti sluchátka v uších. :)

Vyprávění o pokusech na unesených ženách, které jsou z dvojčat jsou moc emotivní. Měla jsem chuť jít na pomoc Sayer a vypátrat toho, kdo jim to dělá. Ten děs, který byl slyšet z nahrávky byl každou poslouchanou minutou větší. Cítila jsem frustraci jako Sayer, že jim únosce stále uniká.

Velmi mě zaujal postup vyšetřování, že jde vyrobit falešná DNA? Pachatel ji vyrobil, aby nastražil past na jiného viníka. Zamlouval se mi i parťák Sayer. Byla to skvělá postupná detektivní práce, kdy jsem se dozvěděla z knihy další věci, které by mě vůbec nenapadli.

Když Sayer nemá případ, zkoumá mozky sériových vrahů, což mi přišlo také jako velmi zajímavé téma. Že se mozek sériového vraha liší od mozků běžného života tím, že mají malou část, která se zabývá empatií a pocitem viny. Nemají žádnou lítost s obětí.

Konec už byla parádní jízda a trochu mě šokoval. Připomínal citát: “Pod svícnem je největší tma. Tato audiokniha načtená Andreou Elsnerovou mi zapříčinila, že mám další sérii, kterou musím číst celou. Krásný poslech, děkuji.


V kleci V kleci Ellison Cooper

Neuropsycholožka FBI Sayer Altair odhaluje zlé úmysly v nejhlubších zákoutích. Aby zapomněla na tragickou smrt svého snoubence, zabývá se výzkumem mysli sériových vrahů. Když policie ve Washingtonu D.C. objeví děsivou vražednou sc... více


Komentáře (0)

Přidat komentář