V horách šílenství - kniha první

recenze

V horách šílenství H. P. Lovecrafta: Kniha první (2023) 5 z 5 / EvikU.
V horách šílenství H. P. Lovecrafta: Kniha první

Po dočtení mě napadá jen jedna věc. Kde mám ksakru druhý díl? Vyjde v srpnu, holt si musím počkat.

Originál od Lovecrafta jsem nečetla, ale komiks je skvěle zpracovaný a láká mě si někde sehnat román a přečíst. Opět je udělaný na způsob japonských mang, tudíž čtení zprava doleva. Nijak mě to neruší, vyhovuje.

V knize je spousta obrázků na celou stranu bez textu. Text není třeba, ilustrace promlouvají sami za sebe. Ten děs, strach, nejistota, ale i nadšení z velkého objevu.

V černých horách doktor Lake objeví nějaké velké útvary. Co to ale je? Jak mohou být několik milionů starý, když vypadají, že stále žijí. Navíc se nabízí otázka, zda jde o rostlinu nebo živočichadotáhnou je do tábora a Lake začne pitvupsi reagují nepřiměřeně, přichází velká sněhová bouře

A teď nastává ta pravá atmosféra ze které mrazí. Co se tam stalo, proč tolik mrtvých, proč, proč, pročKonec je bohužel z části otevřený a vše se dozvíme v druhé knize.

Jsem napnutá jako kšandy. Knihu jsem si rozdělila na dvě části. Opravdu jsem ráda za komiksy, je to řešení pro lidi, kteří rádi čtou, ale nemají čas na dlouhé knihy. Navíc obrázky knize přidají tu velkou atmosféru. Z knihy mám příjemnou husinu.


V horách šílenství H. P. Lovecrafta: Kniha první V horách šílenství H. P. Lovecrafta: Kniha první Gó Tanabe

25. ledna 1931: expediční tým dorazí do tábořiště v Antarktidě... kde najde tamní posádku mužů a tažných psů mrtvou. Těla jsou rozházena všude kolem, některá jsou zohavena, jiná podivným a chladnokrevným způsobem rozčtvrcena. Něko... více


Komentáře (0)

Přidat komentář