Trnitá kletba

recenze

Trnitá kletba (2023) 4 z 5 / blizenec_cte
Trnitá kletba

Díky požehnání bohyně Flory žili obyvatelé Plantae dlouhá léta v hojnosti. Teď ale příroda chřadne a boj mezi provinciemi se začíná vyhrocovat.

Pojďte se podívat do světa rostlinné magie a aztécké mytologie.
Když jsem poprvé zaznamenala tuto knihu, napadlo mě Ta obálka je skvělá., a zašoupla jsem tu myšlenku do zadního šuplíčku v mozku. Pak na mě vyběhla znova a uchvátila mě myšlenka rostlinné magie a nové mytologie. Kniha už od začátku vtáhne do nového, promyšleného světa, který je opředený tajemstvím. Hlavní hrdinka mě okouzlila především tím, že byla realistická. Žádná vyvolená, žádná dívka "na co sáhnu, to mi jde". V knížce se objevuje jazyk, který jsem vůbec netušila, že existuje a ze začátku jsem se ho strašně snažila vyslovovat, pak jsem narazila na slovníček i s výslovností (škoda, že nebyl umístěn dopředu ). Velice se mi líbilo spojení s osudovou rostlinou. V knížce se také narážíme na problémy vrstev společnosti, chování člověka k přírodě.

Objevuje se tu linka enemies to friends, a já strašně doufám, že přejde do friends to lovers.

Prakticky nemám nic, co bych vytkla, jen bylo těžké se ze začátku dostat do nového jazyka. Ale už teď se těším na další díl.


Trnitá kletba Trnitá kletba Anežka Kočová

Když bohyně Flora umožnila obyvatelům Plantae pěstovat a ovládat rostliny pouhou silou vůle, bylo to pro ně požehnání. Teď ale příroda začala chřadnout. Voda se vytrácí, lesy mizí, půda přestává plodit. A boj mezi provinciemi se z... více


Komentáře (0)

Přidat komentář