Třinácté znamení

recenze

Třinácté znamení (2023) 4 z 5 / Andrea.Mayer
Třinácté znamení

Knihu jsem vůbec neměla v plánu, nakonec jsem moc ráda, že jsem se k ní dostala. V první polovině mě uchvátilo svižné tempo, v té druhé pak žhavé scény a neuvěřitelná chemie mezi postavami.

Ayla je díky svému polovičnímu původu outsiderem smečky Raka. I přesto nebo spíš právě proto, že je jejím otcem alfa. Její jedinou nadějí a pomyslným světlem na konci tunelu je obřad Konvergence. Ayla doufá, že během obřadu kromě svého vlka najde i druha z jiné smečky. Ovšem k její smůle (nebo štěstí?) ne všechno vyjde tak, jak si představovala.

Třinácté znamení je mimořádně čtivou knihou, z prostředí vlčích smeček. Moc se mi líbila charakterizace, každé smečce je přiřazeno jedno znamení zvěrokruhu a od toho se odvíjí nejen jejich schopnosti, ale třeba i období říje.

Musím vyzdvihnout skvělý worldbuilding i vývoj postav. Ayla je drzá, tvrdohlavá a na to jak s ní bylo v minulosti zacházeno i poměrně dominantní. To je asi jediné co mi trochu nedávalo smysl. Kaden je typický majetnický alfa a já ho milovala. Působí jako rezervovaný a tvrdohlavý, ale v průběhu knihy vidíme i jeho jemnější stránku.

Styl psaní je svižný, chytlavý, autorka nám informace dávkuje postupně a nechybí ani spousta nečekaných zvratů. Prostě dokonalost!

Elizabeth Briggs pro mě byla milým překvapením, dosud jsem znala jen její jmenovkyni, která shodou okolností také píše paranormální romance. A pokud hledáte odpočinkovou NA fantasy s pěkně pojatou zápletkou, Třinácté znamení vám vřele doporučím.

Jedna dobrá zpráva pro ty, kteří už knihu četli: nakladatelství už pracuje na pokračování

4,5*/5*
~
Za poskytnutí výtisku k recenzi moc děkuji nakladatelství Cosmopolis a Grada :)


Třinácté znamení Třinácté znamení Elizabeth Briggs

Erotikou nabitá vlčí romance Ayla se cítí jako vyděděnec, nikdy nebyla uznána jako právoplatný člen smečky znamení Raka. Naděje vkládá do Konvergence – shromáždění všech smeček, kde získá nejen schopnost přeměňovat se ve vlka, ale... více


Komentáře (0)

Přidat komentář