Tíživé ticho

recenze

Tíživé ticho (2023) 3 z 5 / bookbug_cz
Tíživé ticho

Tento sympatický britský autor, v současné době žijící na Slovensku, mi dělá radost každou jeho knižní novinkou. Jeho styl psané se dá přirovnat k mé další oblíbené autorce Lise Regan, která píše stejně čtivě a krátkými kapitolami udržuje čtenáře v napětí. Robert Bryndza stvořil dvě mé nejoblíbenější detektivní série s vyšetřovatelkou Kate Marschall a Erikou Foster. Teď ale přišel se standalone a myslím, že všichni jeho čtenáři s napětím očekávali, jak se mu to celé povede. Po dočtení můžu říct, že nejsem zklamaná, ale osobně si myslím, že ty série Robertovi sluší o dost víc.

Maggie je 47, je úspěšnou lékařkou a se svým manželem Willem žije dost pohodový život. Jednoho dne ale Willa v jejich domě zastřelí a policie událost uzavře jako sebevraždu. Maggie tomu nevěří, vrtá jí to hlavou, a když odjede na jejich letní dům v Chorvatsku, kde se objeví i pár dalších nejasností, je přesvědčená, že Willa někoho zavraždil. Atmosféra na ostrově je docela mrazivá, mimo sezónu je vše ponuré a rozbouřené moře znevažující přístup kohokoliv na pomoc, tomu moc nepomáhá. Do jejího domu se několikrát někdo vloupá a evidentně po něčem jde. Maggie je vystrašená, ale zároveň někdy dělá i nelogické kroky.

Jako bychom sledovali filmové plátno. Dobrý thriller o ženě, které zemře milovaný manžel a ona hledá odpovědi. Knížka fungovala v první polovině skvěle, ale pak to začalo být těžko uvěřitelné a finále trošku uspěchané a možná i s určitou pachutí zvědavosti a otázek. Bylo to skvělé čtení na relax, ale u mě asi navždy zůstane v první topce série s Kate Marschall.


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Maggie je úspěšnou lékařkou a s manželem Willem žijí přesně takový život, jaký si vysnili. Jednoho dne však k ní do nemocnice přivezou postřeleného muže v povědomém oblečení. Maggiin život se nejprve zastaví a pak obrátí naruby. P... více


Komentáře (0)

Přidat komentář