Tíživé ticho

recenze

Tíživé ticho (2023) 3 z 5 / renulka16
Tíživé ticho

Maggie je úspěšnou lékařkou a s manželem Willem žijí přesně takový život, jaký si vysnili. Jednoho dne však k ní do nemocnice přivezou postřeleného muže v povědomém oblečení. Maggiin život se nejprve zastaví a pak obrátí naruby. Přes všechnu snahu se Willa nepodaří zachránit a Maggie je přesvědčená, že se stal obětí vloupání. Policejní zpráva zní ale jasně: spoušť stiskl Will sám.

Knih od Roberta Bryndzy nemám až tolik přečtených, nedokážu tedy posoudit jestli to je jen "chvilková slabost", ale bohužel u této knihy musím říct, že mě zklamala.
Tíživé ticho se bezesporu čte opravdu dobře, takže s knihou nestrávíte až tolik času. Nicméně není to až taková pecka, jak jsem očekávala.

Tíživé ticho začíná velmi slibně, hned od začátku vás vtáhne do děje a začnete společně s hlavní hrdinkou pátrat po tom, co se vlastně stalo. Hlavní hrdinka - její profil je skvěle vykreslený a celý příběh je z jejího pohledu, takže se dokážete vcítit do ní. Ostatní postavy jsou také pěkně vykreslené, ale už je nedokáže poznat více do hloubky.
Námět na příběh je skvělý, ale řekla bych, že místy celkem pokulhává, přesto, že se v něm neustále něco děje. A to je také možná ten důvod, občas mi to přišlo až přitažené za vlasy a překombinované.

Tíživé ticho jako psychologický thriller splňuje požadavky na tento žánr, ale já osobně se raději vrátím k autorovým sériím.


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Maggie je úspěšnou lékařkou a s manželem Willem žijí přesně takový život, jaký si vysnili. Jednoho dne však k ní do nemocnice přivezou postřeleného muže v povědomém oblečení. Maggiin život se nejprve zastaví a pak obrátí naruby. P... více


Komentáře (0)

Přidat komentář