Tajemství slečny Bridgertonové

recenze

S láskou, Eloise (2021) 5 z 5 / Kikina182
S láskou, Eloise

Eloise má tajemství. Nejen, že si delší dobu dopisuje s ovdovělým sirem Phillipem, ale nedávno ji v dopise požádal o ruku. Eloise to přišlo zprvu šílené, ale nakonec sedla do kočáru a bez ohlášení a gardedámy se objevila na Phillipově panství, aby zjistila, zda si spolu v životě sednou stejně jako na papíře.

Phillipa nepřekvapí jen její příjezd, ale i samotná Eloise. Když jí navrhl sňatek, předpokládal, že je Eloise usedlá stará panna, která by mohla být dobrou matkou pro jeho děti. Jenže ona je úplně jiná. Krásná a energetická žena s prořízlou pusou, která si nic nenechá pro sebe.

Oba dva jsou jiní, než ten druhý očekával a ani jeden neví, co si s tím počít. Nebo jsou si možná podobnější, než tuší.

Jako obvykle je kniha napsaná v er-formě a zprostředkovává příběh jak ze strany Eloise, tak ze strany Phillipa. V příběhu nechybí myšlenky ani emoce, jež hlavní postavy pociťují a jsou všem kromě nich utajené.

V momentě, kdy jsem knihu vzala do ruky, nedokázala jsem ji odložit. Okamžitě jsem se do příběhu vžila a jeho čtivost mě nutila číst pořád dál a dál. Jedná se o lehký styl psaní, ve kterém ale nechybí detaily, ať už se jedná o popisy prostředí, vyjádření atmosféry či již zmíněné myšlenky a emoce hlavních hrdinů.

Kniha mě tentokrát překvapila v tom, že nemá spojitost s ostatními knihami pouze skrz stejné postavy, ale částečně se S láskou, Eloise časově prolíná s Čekankou. Je to zajímavá změna a zároveň nijak neupírá možnost přečíst si třeba jen některou knihu ze série.

O příběhu nelze říct, že by byl náročný či nepředvídatelný, ale rozhodně je krásný. Čtenář si tak může k příběhu sednout a vychutnat si ho bez toho, aby se s každou další stránkou bál víc a víc o osud hlavních postav. Navíc v téhle knize nechybí ani velká dávka vtipných příhod a hlášek. Opět se jedná především o milostný příběh, který zahřeje u srdce, ale řeší se tu i závažnější problém tragické ztráty.

Postavy jsou skvěle popsané, ať už staré nebo nové. Především autorka perfektně rozvíjí povahové rysy hlavní hrdinky, které už jsou známé z dřívějších knih, a zároveň ukazuje některé její aspekty, které jsou úplně nové. A tak kniha nabízí úplně jinou Eloise než ty předchozí, ale zároveň stejnou. Posun v její povaze je podle mě zatím nejpropracovanější v celé sérii.

S láskou, Eloise je další kniha ze série Bridgertonovi, kterou jsem si neskutečně užila. Sice je pořád mám favoritem čtvrtý díl Čekanka, ale tenhle se jí kvalitou bez problému vyrovná. Pokud jste četli předchozí díly, tak i pátý rozhodně stojí za přečtení. A pokud jste se k sérii zatím nedostali a máte rádi romance, můžu ji vřele doporučit.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Ikar.


S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Ovdovělý sir Phillip potřebuje matku pro své děti a nejvhodnější mu připadá Eloise Bridgertonová. Domnívá se totiž, že je to prostá nenáročná dívka, a protože je v devětadvaceti letech stará panna, nejspíš jen zoufale čeká na nabí... více


Komentáře (0)

Přidat komentář