Tajemství skryté v lese

recenze

Vražedná temnota (2023) 5 z 5 / Kikina182
Vražedná temnota

V lese byla nalezena těla manželského páru. Podle všeho se vydali kempovat, ale příčina smrti je nejasná. Nehoda? Sebevražda? Vražda? Na to musí přijít Josie spolu se svým týmem. A když se objeví důkazy, že s nimi kempovala třetí osoba, začíná jít o čas. Je na útěku vrah, nebo další oběť? A co když je všechno ještě mnohem zamotanější a komplikovanější, než se zdát?

Stejně jako do všech ostatních knih ze série jsem se i do téhle začetla v okamžiku, kdy jsem ji otevřela. Lisy Regan má podmanivý styl psaní, který svou lehkostí a zároveň skvěle vyobrazenou atmosférou okamžitě vtáhne do děje.

Tentokrát přišla autorka s neuvěřitelně propletenou detektivní zápletkou. Popravdě mi chvílemi nebylo jasné, jak chce autorka takový mišmaš rozmotat, ale povedlo se jí to skvěle! Případ nezmátl jen vyšetřovatele, ale i mě, a tak jsem byla na konci překvapená.

Moc mě baví i linka, která se zabývá osobním životem hlavní hrdinky. Josie tentokrát bojovala s určitým dilematem a zejména z hlediska psychologie její postavy to bylo moc zajímavé. Ale hlavně jsem si užila části ohledně jejího vztahu, které byly vtipné, roztomilé a trochu odlehčovaly temnou atmosféru příběhu. Navíc i tady si autorka připravila překvapení.

I po tolika dílech jsou všechny postavy popsány konzistentně. Jsou stejné jako v prvním díle, ale zároveň jiné, protože se vyvíjí. Především postava Josie se od prvního dílu změnila opravdu hodně, ale pořád je to ona. A pak jsou tu samozřejmě úplně nové postavy, které jsou také skvěle popsané, ale zároveň je kolem nich aura tajemna, aby se detektivní linka nerozpletla moc rychle.

Vražedná temnota je další úžasný příběh od Lisy Regan. Hned, co jsem knihu dočetla, jsem zatoužila po další. Můžu jen doufat, že vyjde brzy, protože tahle série mě nikdy nepřestane bavit.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Grada - Cosmopolis.


Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Za úsvitu leží mladý pár na zádech u skomírajícího ohně. Drží se za ruce a mají otevřené oči, ale jejich těla jsou už chladná... Když strážce parku narazí v lese na těla Valerie a Tylera Yatesových, detektiv Josie Quinnová tuší... více


Komentáře (0)

Přidat komentář