Tahle knížka vás donutí přemýšlet!

recenze

Prokletý rok (2020) / farys_books
Prokletý rok

Tahle knížka rozhodně není jednou z těch oddychových. Tahle knížka vás totiž donutí přemýšlet

Mladá Tierney žije ve světě, kde vládnou muži. Každý rok jsou dívky posílány na místo, kde se mají zbavit své temné magie. Pokud se vrátí, stanou se manželkami nebo dělnicemi ve společnosti, kde nemají téměř žádné pravomoci. Jak to dopadne s Tierney?

Tahle knížka... Spíš než hlavní dějová linka mě zaujala společnost, která není zase až tak daleko od té naší v minulosti (nebo v budoucnosti?). Když se jen malinko zamyslím, dokážu si ten svět představit docela jasně. To je možná na knížce to nejvíc... znepokojující? Napínavé? To je asi to pravé slovo.

Každopádně k samotnému ději... Od začátku knížky až do konce krásně ubíhal, nikde se nezasekával ani nezpomaloval. Už od první chvíle v lesích tušíte, že je asi něco špatně, že se musí něco stát. A tak tvoříte teorie. Jenže to, co se stane doopravdy vás stejně překvapí a šokuje.
To ani nemluvím o samotném konci, který mi doslova vyrazil dech. Musím se přiznat, že někdy v půlce knížky mě tento podobný scénář napadl, ale zavrhla jsem ho a pozapomněla na něj. A bum, najednou na mě zamával z posledních několika stránek. Po dočtení jsem v prvních chvílích nemohla uvěřit, že už je konec, že to ještě nepokračuje dál. Kdyby se autorka rozhodla napsat další knížku ze stejného světa, rozhodně bych nebyla proti.


Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Dívkám ve vesnici se tvrdí, že mají moc vyrvat spořádané muže z náruče jejich manželek. Proto jsou v šestnáctém roce života vyhnány do divočiny, kde se musí od této magie očistit – ne všechny se však vrátí. Tierney Jamesová sní o ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář