SUCHO

recenze

Sucho (2017) 4 z 5 / Galloway
Sucho

Mezi moje nejoblíbenější detektivky patří právě ty severské, ale kvůli zimnímu počasí venku, jsem se rozhodla sáhnout po něčem, co mě alespoň trochu zahřeje. Zde toho tepla bylo až moc.

Na první pohled vypadá vše jasně. Otec nezvládl horko, které sužuje tuto vesnici už dlouho. Zvířata i lidé trpí, nikde nic neroste, řeka vyschla. Někteří místní vlastně chápou, že to Luke vyřešil takto. Někteří mu tuto odvahu závidí. Proč ale nechal jako jedinou žít jeho několikaměsíční dceru? Zželelo se mu jí?

Jeho dávný přítel Aaron nachází nejasnosti a snaží se najít alespoň nějaký důkaz, že vše bylo jinak. Mezitím ho někteří místní chtějí vyštvat. Když byl mladý, uprchl se svým tátou z této vesnice. I když nikdy nebyl obviněn, byl podezřelý ze smrti jedné dívky, jeho kamarádky Ellie. On ale tvrdil, že ji nezabil. Luk mu v té době poskytl falešné alibi, ale ani on neřekl, kde v tu chvíli byl.

Kdo tedy v minulosti zabil Ellie? Nebo to opravdu byla sebevražda? Byl by ji Luk schopný zabít a nyní zmasakrovat celou rodinu?

Povedená detektivka, která si “jede“ takovým svým pomalejším tempem. Hlavní hrdina postupně nachází důkazy, některé ale vedou do slepé uličky a pátrání se vrací na začátek. I když jsem se občas musela nutit číst, nakonec se mi kniha líbila. Napětí stoupalo, nálada ve společnosti byla víc a víc agresivnější a věci, na které se během vyšetřování přišlo, mě překvapily. Tip na vraha se mi několikrát změnil, nakonec to ale byla jedna z variant. Také jsem ráda, že se nakonec vysvětlilo i to, co se stalo s Ellie.

https://www.instagram.com/turnovapetra/

Komentáře (0)

Přidat komentář