Štěstí (ne) jen v loterii

recenze

Štěstí v lásce (2019) / MilenneWaver
Štěstí v lásce

Maddie byla vždycky naprosto spolehlivou, rozumnou a klidnou dívkou, která si okolo sebe držela svých pár kamarádů a žila spokojený život. Jenže, stačí drobný impuls k tomu, aby se celý její život převrátil vzhůru nohama. Drobný impuls v podobě prodavačky, která jí nabídne zakoupení losu. Maddie v podobné věci nevěří, ale jak se říká, "má více štěstí, nežli rozumu". Maddie se během pár dní stane milionářkou, ale i když by se mohlo zdát, že její život bude jednodušší, opak je pravdou. A Maddie se nenávratně ztrácí ve víru okolností, které se kolem ní začnou dít.

Maddie je typicky stereotypní postava, na kterou byste narazili ve většině podobných dívčích knih. Je krásná, chytrá, má před sebou jasně vyšlapanou cestičku na vysokou a na její povaze není skutečně nic originálního - kromě toho, že více než cokoliv jiného miluje mravenečníky. Nenadchne, ale ani neurazí. A pokud vám tenhle typ hlavních hrdinů nevadí, o to líp. To samé bohužel platí i pro vedlejší postavy.

Jedna věc mě ale neskutečně potěšila, byť se netýká přímo postav. Spíše společnosti obecně, která ve knize panuje. Autorce se nádherně podařilo zachytit skutečnou podstatu některých lidí a v praxi ukázat to, jak závistiví nebo manipulativní dokáží být. A za to si určitě zaslouží palec nahoru.

Děj Štěstí v lásce je skutečně jednoduchý a jakékoliv zvraty nebo překvapení v něm nenajdete. Od začátku je snad každému jasné, jak to celé dopadne, ale i tak si příběh užijete. Léto je zkrátka obdobím, kdy se podobné přeslazené románky čtou prakticky samy a výjimku netvoří ani tahle kniha. A abych byla upřímná, některé scény v knize jsou skutečně povedené. Ať už se jedná o jakoukoliv scénu v zoo, kde Maddie pracuje, nebo scény s její rodinou, které v sobě ukrývají pořádnou dávku emocí.

Kasie West umí psát skvěle. Dívčí romány jsou zkrátka její píseček, takže vás od začátku až do konce bude čtení bavit a v klidu si celý příběh přečtete na jeden zátah, aniž byste měli potřebu se od něj vzdálit. Jen je škoda, že po jejím dočtení, si z příběhu příliš neodnesete. I když se možná ke knize časem vrátíte, nedá se říct, že by v sobě měla něco, co se vám zaryje do srdce a připomene se to pokaždé, když knihu uvidíte.

Štěstí v lásce určitě doporučím každému, kdo hledá nějakou příjemnou a romantičtější četbu, ať už k bazénu nebo k moři. Anebo zkrátka jen tak. I když Kasie West napsala i lepší knihy, tahle rozhodně nepatří mezi nejhorší. Takže, pokud jste máte tenhle žánr rádi, určitě si jí nenechte ujít.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Databázi knih a Albatros Media.


Štěstí v lásce Štěstí v lásce Kasie West

Lásku si za peníze nekoupíš… Maddie není impulzivní člověk. Vždycky tvrdě pracuje a všechno má naplánované dopředu. Jednou si náhodou koupí los a... vyhraje! A její život se bleskově změní k nepoznání. Už žádný stres, jestli dosta... více


Komentáře (0)

Přidat komentář