Smutný, ale nádherný příběh

recenze

Paví hody (2022) 5 z 5 / Knihomolka97
Paví hody

Paví hody - venkovská románova kronika od autora bestselleru Sběratel sněhu.

Je to má první přečtená kniha od tohoto českého autora a určitě ne poslední.
Chvíli jsem si zvykala na jeho styl, ale po pár stranách jsem se začetla a příběh hltala. Píše krásně, poutavě a hlavně zajímavě. Část je vyprávěna v er-formě a objeví se i ich-forma.
Kniha je nádherná, smutná, občas pobaví autorův černý humor.

Příběh se odehrává na začátku 20. století v průběhu několika let, konkrétně 1919 až 1946 a sledujeme osudy hned několika lidí, které jsou návzájem propojené. Vše se odehrává převážně v Horním Jelení, ale zavítáme také do Trenčína či Trutnova.

Prostředí, atmosféra skvěle popsaná, charaktery postav také.
Osobně mi nejvíc seděl Václav, Jaruny mi bylo neskutečně líto.. jeden moment, který se jí týkal mi úplně sebral vítr z plachet. To jsem nečekala a chvíli jsem byla jak opatřená. Takovýchto momentů, které jsem musela prodýchat, ale bylo víc.

Nechybí láska, rodinné či přátelské vztahy, tragické momenty, bolestné ztráty, tajemství..

Pár stránek vyplňují ilustrace, kterých tam klidně mohlo být i víc, protože jsou krásné a skvěle tam pasují.

Po dočtení jsem byla trochu rozpačitá z toho konce.. tedy konkrétně z jednání jedné postavy, ktere mě trochu zarazilo. ‍️
4,5⭐️/5⭐️


Paví hody Paví hody Jan Štifter

Venkovská románová kronika. Velké dějiny hýbou nebývalou silou i malými městečky – Horní Jelení je toho důkazem. Podivná sešlost, při které se místní obyvatelé oddávají pavím hodům, oživuje dávné démony, rodinná tajemství a př... více


Komentáře (0)

Přidat komentář