Skvělý popis prostředí

recenze

Jiné místo (2023) 2 z 5 / bradovav
Jiné místo

Obálka: 3,5*
Hlavní postava: 2*
Děj: 3*

@albatrosmedia #spoluprace

Další kniha z české dílny - letos jsem si předsevzala dát českým autorům a autorkám větší prostor.

Jiné místo je knihou, kde autorka exceluje v popisu prostředí a atmosféry. Jednoduše si představíte prostředí lesa, mlhy a louky, které popisuje. Toto je zpracované skvěle.

Bohužel práce s postavami už taková péče věnována není. Postavy nemají žádnou specifickou povahu, chování - pokud tedy pominu to, že hlavní hrdinka na mě působila jako jednoduchá, naivní a místy i prostě hloupá žena.

Hlavní pointu jsem odhalila dle indicií v polovině. Závěr knihy mi přijde uspěchaný. Samotný příběh pak mohl dostat stejnou péči jako popis prostředí - víc si vyhrát s postavami, vyšetřováním i dalšími částmi, které nechci spoilerovat.

Myšlenka zajímavá - kdyby se lépe zpracovala a konec se trochu víc rozvinul, nepřišla by mi dílo jako napsané v rychlosti pro stihnutí nějakého termínu.

Hodnocení pro mě není jednoduché - to, co bych ubrala za postavy a děj, musím naopak přidat za popis prostředí.

Celkové hodnocení: 3* z 5*


Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Mělo jít o pohodovou vyjížďku. Pak se ale objevila mlha... Monika s Oliverem chtějí uniknout ruchu velkoměsta, a tak zamíří na dovolenou do penzionu v Luhačovicích. Kde jinde prohloubit rodící se vztah než na tichém místě v obkl... více


Komentáře (0)

Přidat komentář