Skvělá prvotina

recenze

Zítřek ti nikdo neslíbil (2020) 5 z 5 / jadwiga
Zítřek ti nikdo neslíbil

Po předchozím vydařeném zážitku z nejnovější knihy Jiné místo, jsem se pustila do čtení její thrillerové prvotiny. A musím říct, že to je vážně skvělá kniha.

V této knize vypráví každá kapitola příběh vždy jedné z postav, kterou je vlastně i nazvána. Jednotlivé příběhy si zpočátku žijí svým životem a v určitý moment se začínají vzájemně prolínat.

Zpočátku příběhu jsem chtěla neustále přeskakovat stránky, abych už konečně věděla, kam se bude vyprávění směřovat, protože autorka pořád chodila kolem horké kaše a nic. Začala jsem si také postupně vytvářet hned několik teorií, co se tam vlastně mohlo stát. Trefila jsem se ale pouze u jednoho jména, a to u Patrika. I to bylo ale až po lehké indicii, která postupně vyplynula z příběhu. Jinak jsem jen tápala a čekala. Rozuzlení bylo šokující a za mě velmi originální. Řekla bych, že příběh nesl prvky nejen thrilleru, ale i určité dávky fantastiky.

Moc se mi líbí, jaká témata autorka vybírá, a jak je následně zakomponovává do svých příběhů. Více nemůžu prozradit, protože bych prozradila příliš.
Jsem jen zvědavá, s čím přijde Kateřina Karolová příště.


Zítřek ti nikdo neslíbil Zítřek ti nikdo neslíbil Kateřina Karolová

Něco je špatně... Jsou tři, i když každý sám. Probudí se na neznámém místě. Netuší kde, neví proč. Nic si nepamatují. Julie procitá na zemi v cizí koupelně. O kus dál se probouzí Viktor. Patrika ze spánku vytrhne bolest a stejně ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář