Sériový vrah napodobitel

recenze

Kopírák (2023) 5 z 5 / Kikina182
Kopírák

Stačilo jedno škrtnutí sirkou, aby Jessica přišla o všechno. Sice dokázala z hořícího domu zachránit sebe i svou dceru, ale její manžel je mrtvý. A vyšetřovatelka Taylorová si je naprosto jistá tím, kdo to spáchal Jessica. Naštěstí pro Jess je tu ale Griffin, který si je jistý, že je Jessica nevinná. Myslí si, že za vraždu jejího manžela může sériový vrah, kterého honí. A brzy se ukáže, že má dočinění s něčím mnohem větším a děsivějším, než si všichni mysleli. Se sériovým vrahem, který napodobuje slavné sériové vrahy.

Sam Holland má hodně popisný styl psaní, ale zároveň i dost dynamický. Tudíž jsem se začetla hned na začátku a už jsem se od knihy nedokázala odtrhnout. Čtivosti přispěly i kratší kapitoly obsahující doplňkové materiály k případu.

Kopírák byla jedna velká jízda. Úžasně promyšlený detektivní příběh, ve kterém se ale zároveň řeší i osobní životy hlavních hrdinů. Celé je to různě propojené a promíchané tak, že vlastně ani neexistuje dělicí čára, mezi jejich pracovními a osobními životy a vzniká tak nádherný a ucelený příběh.

Ačkoli je kniha neskutečně promyšlená a přečetla jsem ji jedním dechem, v podstatě mi krátce po začátku čtení začalo docházet, kdo je vrah. Autorka totiž nechala v knize tolik stop, že to nebylo možné přehlédnout. Nebo jsem si to alespoň myslela. Dokázala mě perfektně zmanipulovat, takže jsem na konci knihy jen koukala s otevřenou pusou. Protože konec příběhu, byl skutečně zlatým hřebem a ani v nejmenším jsem nečekala, že to přijde.

V příběhu je velké množství postav, takže mi pár kapitol trvalo, než jsem se v nich zorientovala a ujasnila si, kdo je kdo. Ale díky autorčiným důkladným popisům to netrvalo dlouho a hned po pár kapitolách jsem si udělala obrázek o jednotlivých postavách a jejich charakteru. Zároveň autorka ale neprozradila všechno. Nechal si pár zajímavých detailů o postavách, které vycházely najevo postupem příběhu a perfektně doplnily a vyjasnily jejich životní příběhy.

Kopírák je úžasná kniha, která si dokáže perfektně pohrát se čtenářovou hlavou. A už se hrozně moc těším, s čím přijde autorka v dalším díle. A hlavně se těším na celý vyšetřovací tým, protože mi neskutečně přirostl k srdci. Za mě tedy kniha, kterou si určitě moc doporučuji! Akorát podotýkám, že za mě je to spíš detektivka než thriller, ale mezi těmito žánry je vždycky hodně tenká hranice.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Kalibr.


Kopírák Kopírák Sam Holland

Nejděsivější krimi thriller roku! Má krutost nějaké hranice? Anglii ochromí série hrůzných vražd. Každá byla spáchána jinou metodou, brutální … a povědomou. Pachatele totiž podle všeho inspirovali nechvalně proslulí sérioví vrazi ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář