Schovávaná

recenze

Schovávaná (2022) 5 z 5 / EvikU.
Schovávaná

Tohle byla skvěle napsaná oddechovka o hledání se v životě. O vztazích, která vypadají, že nemohou fungovat. Ale v lásce přece není nic nakázané ani předvídatelné. A takový je i tento román. 

Šárka se přestěhuje z Prahy do malého města, odchází z nefungujícího vztahu, znovu bydlí u mámy a začíná v nové práci. Z nakladatelství nastupuje na pozici učitelky češtiny na střední škole. Poznává Ivana, učitele, který tento post opouští a nastupuje do důchodu. Věkový rozdíl 35 let. Jenže ani jeden se lásce neubrání. 

Jako vedlejší postava se mi moc zamlouval dinosaurus Honza, kolega a kamarád Ivana, který neholduje moderním technologiím, jeho mobil je tak starý, že když mu zvoní, klidně si ho splete s kalkulačkou. :)

Šárka má ještě bratra Patrika, babičku, která má Alzheimera a samozřejmě rodiče, kteří také procházejí krizí středního věku a hledají, kde je jejich cesta. A její kamarádky mají také své problémy. Každý je máme. 

A celá kniha je tak trochu "Schovávaná". Šárka s Ivanem, Bedřich s Anetou, Helena s Petremkniha se mi četla moc hezky, získala si mě hlavně svým humorem, který mi byl blízký, ale i celým příběhem. Vztah s o 35 let starším mužem jsem si představovala na sebe a moc mi to nešlo. Jenže Šárce a Ivanovi jsem věřila každé slovo a moc jim to přála. Užila jsem si každé písmenko v knize.


Schovávaná Schovávaná Tereza Herzogová

Kdo se schová před láskou, nevyhraje Šárka věří, že když udělá patou v zemi důlek, někde vyroste hora. Sní o tom, že se jednou bude živit psaním knih. Co na tom, že momentálně není jiná možnost než učit češtinu na maloměstské pr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář